Home

VESTI

Film Paintball od 24. juna u Koloseju

No Comments Film

PaintballOsam stranaca, okupljenih na nepoznatom mestu, učestvuje u igri pejntbola za najiskusnije i najbolje igrače. Međutim, od početka je jasno da se pravila menjaju i da će igrati mnogo drugačije. Bore se za opstanak i shvataju da im je protivnik, zapravo, sama igra.

„Pejntbol“ je slasher/shooter podžanr horora, u kome se pojavljuje nepoznati, psihopatski ubica, čije žrtve postaju igrači pejntbola. Jedino čime oni mogu da mu uzvrate su puške za pejntbol sa municijom napunjenom samo bojom.

 

Reditelj Danijel Benmajor, rođen 1973. godine u Barseloni, tokom rediteljske karijere bavio se režiranjem marketinških spotova za kompanije kao što su „Sony Playstation“, „Fanta“, „Orange“, „Mercedes“, „Nissan“, „Renault“, „Vodafone“, „Samsung“. „Pejntbol“ je njegov prvi dugometražni film. U postprodukciji se trenutno nalazi njegov drugi film, istorijska avantura „Bruc“.

 

 

Ništa ne učini da se osećate živim kao susret sa smrću.

Ništa ne učini da se osećate živim kao susret sa smrću.

 

 
Sinopsis
U prikolici kamiona koji vozi kroz šumu sedi grupa putnika, glava pokrivenih kapuljačama. Ne poznaju jedni druge, ali imaju mnogo toga zajedničkog: mladi su, urbani, mnogo rade, i imaju jaku potrebu za ekstremnim iskustvima. Prijavili su se za nedelju dana avanture.

 

Dok idu u nepoznato, čuju ostale kako dišu u mraku, pokušavajući da umire udaranje srca dok adrenalin struji. Skidaju kapuljače kako bi otkrili da su u mračnoj šumi. Svaki od igrača i igračica opremljen je zalihama za nedelju dana: moćnom pejntbol puškom, municijom, mapama i uputstvima. Deonica koju treba da pređu sastoji se od jaruga, pećina i staza sa preprekama. U šumi će se susresti sa protivničkim timom. Pobednici će biti oni koji poraze protivnike i pređu celu deonicu.

 

Želeli su avanturu? Dobili su je. Duboko u šumi, jedna grupa je zarobljena u zasedi. Nevidljivi snajperi prikovali su ih za mesto zasipajući ih bojom. Odjednom, jedan od članova grupe ruši se u agoniji. Crvena boja krvi meša se sa bojom. Zavlada pometnja. Ko puca na grupu? U tišini, članovi grupe zure jedni u druge, zure u šumu – tražeći izdajnika, ili bilo kakvo objašnjenje. Pravila igre su se promenila. Jedino pravilo sada je zakon džungle, i niko nikome ne veruje.  

 

 

Žanr: akcija/horor/triler
Režija: Daniel Benmayor
Scenario: Mario Schoendorff
Uloge: Brendan Mackey, Jennifer Matter, Patrick Regis, Iaione Perez
Zemlja produkcije: Španija
Godina: 2009.
Trajanje: 90 min