Home

VESTI

Film “Još 24 sata života” u bioskopima

No Comments Film

Novi film u kome Itan Houk tumači glavnu ulogu stiže u naše bioskope u četvrtak, 07. decembra!

Napeti i uzbudljivi akcioni triler “JOŠ 24 SATA ŽIVOTA” (24 HOURS TO LIVE) biće na redovnom repertoaru bioskopa: Cineplexx UŠĆE Shopping Center, Cineplexx Delta City, Cineplexx BIG Beograd, Tuckwood Cineplex, Roda Cineplex, Cine Grand Capitol Park Rakovica, Art & Popcorn bioskop Fontana…

Arena Cineplex (Novi Sad), CineStar (Novi Sad), CineStar (Zrenjanin), CineStar (Pančevo), Cineplexx (Niš), Cineplexx Kragujevac Plaza, Vilin Grad (Niš), Kvart (Kraljevo), Eurocinema (Subotica), Aleksandar Lifka (Subotica), Ekran (Sombor), ART (Užice), Kulturni centar Jagodina, LM (Šabac), Centar za kulturu Smederevo, Dom kulture Radan (Lebane), Cineplexx Priština, Kino ABC (Priština), DokuFest (Prizren), Cineplexx Delta City Podgorica i Cadmus Cineplex (Budva).

Itan Houk, četiri puta nominovan za Oskara, je izjavio da ga je ovom filmu privukla duboka ljudska priča i priča prepuna akcije: “Ovo je priča o čoveku koji umire, koji dobija priliku da sam sebe sagleda i vidi nekog ko mu se ne dopada i koji ima samo nekoliko sati da to promeni i uradi nešto po tom pitanju.”

Pogledajte trejler:

JOŠ 24 SATA ŽIVOTA (24 HOURS TO LIVE)
U bioskopima od 07. decembra 2017. godine

Režija: Brian Smarz
Uloge: Ethan Hawke, Paul Anderson, Liam Cunningham, Xu Qin
Žanr: Triler

Trevis Konrad (Itan Houk) je bivši elitni vojnik, uništen tragedijom koja mu se dogodila. Smrt supruge i sina na njega ostavlja neizbrisiv trag, kada se u teškom trenutku iznenada pojavljuje  njegov stari prijatelj iz vojske, Džim Morou (Pol Anderson). Predlog koji mu je iznet, Konrad ne može da odbije. Morou sada radi za veoma moćnog čoveka, koji se bavi tajnim vojnim preduzetništvom, Reda Mauntina, koji Konradu nudi veoma opasan ali i veoma unosan zadatak, da bude plaćeni ubica. Trevis prihvata, ali ceo njegov život okrenuće se u potpuno pogrešnom smeru kada ga pogađa smrtonosni hitac veoma uspešne Interpolove agentkinje Lin Biset (Ksu Kuin). U trenutku kada oseća da je njegov život završen, Trevis Konrad se budi u operacionoj sali. Telo mu oživljava, zahvaljujući ekstremnom medicinskom poduhvatu i on dobija još 24 sata života.

 Film "Još 24 sata života" u bioskopimaO FILMU

Više puta nominovan za najprestižniju filmsku nagradu, Oskar, Itan Houk, predvodi sjajnu, internacionalnu glumačku ekipu u novom akcionom trileru “JOŠ 24 SATA ŽIVOTA”.

“Ovo je snažna ljudska priča, a taj osećaj najviše dugujemo Itanu Houku, zapravo njegovom liku, Trevisu Konradu i njegovoj potrebi da pronađe spas i iskupljenje u poslednji 24 sata svog života. Publika će se upustiti u jednu veoma ličnu, gotovo emotivnu vožnju sa glavnim junakom ovog filma, a sve to upotpunjeno dobrom akcijom”, izjavio je producent filma Kenet Kabena. Publika će osetiti životnost i ljudskost glavnog junaka upravo zbog toga što je svaki deo filma napravljen što je moguće realističnije. Producenti su želeli da sve bude toliko realno da bioksopski posetioci mogu da osete kako akciju tako i svaku emociju koju budu videli na velikom platnu.

Reditelj filma, Brajan Smerz oslanjao se na premisu: šta bi uradio čovek koji se vratio iz mrtvih na 24 sata i tako smo dobili priču o čoveku koji u poslednjem danu svog života zapravo traga za iskupljenjem. Suštinski, ovo je priča o nekome ko kreće u potragu za samim sobom, kako bi otkrio ko je, odakle dolazi, šta je to dobro u njemu i šta je sve izgubio kada mu je stradala porodica. Ovo je debitantski film reditelja, koji je u filmskom svetu poznat po svom radu sa kaskaderima na filmovima X-Men: Apocalypse, Iron Man 3, Rise Of The Planet Of The Apes i Live Free Or Die Hard. “Sama ideja da se čovek ponovo vraća među žive kako bi pronašao iskupljenje mi je zvučala kao zanimljiv početak”, izjavio je reditelj. “Svidelo mi se što ima i prijateljstva i izdaje, časti među ubicama i sve to u kombinaciji sa čovekom koji se vraća iz mrtvih, meni lično to je veoma zanimljivo.”

Akcija kao filmski žanr prepuna je brzih automobila, jurnjave, sudara, pucnjave, ubistava i zahteva fizički jake i izdržljive glumce i kaskadere. Reditelj ovog filma iskoristio je sve te elemente u svom projektu i nadogradio ličnom pričom čoveka koji traga za iskupljenjem. Zbog toga je glumcima, kako je i priznao, dao potpunu umetničku slobodu. Takođe je želeo da se što manje oslanja na specijalne efekte, a što više na autenčičnost samih scena. “Volim kada se u filmu prepozna stvarna akcija. Sada je sve više akcija dobijenih specijalnim efektima, a ja nisam ljubitelj takvog rada. Iako su moji prethodni projekti mnogo ulagali u specijalne efekte i oslanjali se na njih, moja prava ljubav su prave akcione scene i bilo mi je jako drago što mi se ukazala prilika da snimim takav film”, rekao je reditelj.

Reditelj je istakao da su i njemu producenti dali slobodu da se umetnički izrazi, da eksperimentiše i stvori film kakav želi: “Zaista su mi pružili mogućnost da snimim film kakav sam oduvek želeo, a to je jako važno za sve koji rade na filmu.” Takođe je istakao da je imao jako mnogo sreće što je imao priliku da radi sa takvom autorskom i glumačkom ekipom.

Film je sniman u Kejptaunu i kada je ekipa počela sa snimanjem, pre par godina bukvalno su se zaljubili u to područje. Akcionom filmu sa snažnom ljudskom dramom, ovaj grad je samo došao kao najbolji začin. Kejptaun je u filmskom svetu i poznat kao grad u kome se mnogo snima i koji nudi najrazličitije moguće lokacije. Činjenica da je Kejptaun jako važan i za radnju filma dodatno je motivisala celokupnu ekipu. Većina filmova i reklama koje se tu snimaju samo iskoriste lokacije, tako da i Kejptaun glumi neki drugi grad. U ovom filmu to nije slučaj. Svi su se maksimalno potrudili da ga prikažu na najbolji način, da publici prenesu utiske, arhitekturu i boje grada i kulturno nasleđe njegovih stanovnika.

Autorska ekipa je izjavila da kao svoj najveći uspeh ističu to što je u filmu igrao jedan od njaboljih svetskih glumaca svoje generacije, Itan Houk i to glavnu ulogu, Trevisa Konrada. Houk je bio najbolji izbor za ulogu čoveka koji se bori sa teškom unutrašnjom dramom, koji preživljama veliki gubitak a sve to baveći se specifičnim i rizičnim poslom. Odluka da on bude glavni glumac bila je veoma laka. Reditelj je veoma cenio Houkovo jako razumevanje za čoveka koji je bivši pripadnik oružanih snaga, koji postaje plaćeni ubica koji strada i koji se budi iz mrtvih. “Itan se veoma dobro upoznao sa pričom u kojoj se našao njegov lik, imao je jak osećaj u vezi sa njegovim karakterom, stvorio ga je realnim tako da je i scene koje su na papiru delovale kao da vuku na drugu stranu, Itan napravio da budu uverljive”, izjavio je reditelj.

Houk je izjavio da ga je ovom filmu privukla duboka ljudska priča i priča prepuna akcije: “Ovo je priča o čoveku koji umire, koji dobija priliku da sam sebe sagleda i vidi nekog ko mu se ne dopada i koji ima samo nekoliko sati da to promeni i uradi nešto po tom pitanju.”