Home

VESTI

FEST od 25. februara do 6. marta

No Comments Film

FEST od 25. februara do 6. marta u Beogradu"127 sati", "Kraljev govor", "Crni labud", "Čovek zvani hrabrost", "Koriolan"…odaberite film koji ćete gledati na ovogodišnjem FEST-u.

Međunarodni filmski festival FEST biće održan od 25. februara do 6. marta pod sloganom "U kom si filmu?".

 

FEST će ove godine imati šest programskih celina u okviru kojih će biti prikazani filmovi nagrađeni na najvećim svetskim filmskim festivalima u Kanu, Berlinu, Veneciji i Torontu, ali i film koji je sniman u Beogradu…

Premijera koju svi očekujemo je rediteljski debi Ralfa Fajnsa "Koriolan", koji će biti prikazan u glavnom programu.

"Koriolan" je moderna verzija Šekspirove drame o "faličnom" rimskom ratnom junaku – ratnoj mašini koju svi mrze i od koga zaziru svi Rimljani. Njegovi ekstremni stavovi izazivaju masovnu pobunu i zato biva prognan iz Rima. Odriče ga se čak i majka. Koriolan odlazi i nudi svoje usluge neprijatelju Tulu Aufidiju (Džerardu Batleru) i njih dvojica zajedno kreću da unište grad…

 

 

 Scena iz filma "Coriolanus" koji otvara ovogodišnji FEST

Scena iz filma "Coriolanus" koji otvara ovogodišnji FEST

 

U glavnom programu FEST-a biće prikazani i filmovi "Negde" Sofije Kopole, "Kraljev govor" koji je osvojio Zlatni globus i zaradio 14 BAFTA nominacija, ostvarenje Toma Hupera o govornoj mani Džordža VI, "Žena za ukras", "O bogovima i ljudima", "Prelepo" sa Havijerom Bardemom, "Overena kopija", "Poslednji cirkus", "Još jedna godina", "Tri", "Irska ruta", "Upoznaćeš visokog, crnog muškarca", "127 sati", "Amerikanac" sa Džordžom Klunijem", "Čovek zvani hrabrost", "Agenti", "Crni labud", "Drugi život" i "Put u nepoznato".

Kompletan program festivala možete pogledati OVDE .

Na 39. festivalu će biti prikazano oko sedamdeset ostvarenja istaknutih svetskih reditelja, novi filmovi "budućih zvezda" i tri premijere domaćih autora. Projekcije će biti održane u Centru "Sava", Kulturnom centru Beograda i Muzeju kinoteke, ali i u renoviranoj dvorani Doma omladine.

Ulaznice će biti u prodaji od 1. februara na blagajnama dvorana festivala. Prve nedelje važi popust od deset odsto na komplet karata.

 

Izvor:
Filmske.com