Home

VESTI

FABELMANOVI novi film Stivena Spilberga u bioskopima

No Comments Film

Višestruko nagrađivani reditelj Stiven Spilberg, jedan od najznačajnijih reditelja u istoriji kinematografije, nakon ekranizacija svih mogućih priča, od fantastičnih avantura do ozbiljnih ratnih filmova, napokon je snimio film o sebi i za ovo remek delo je po treći put osvojio Zlatni globus za najboljeg reditelja, kao i Zlatni globus za najbolji film!

Novi bioskopski hit kompanije Amblin FABELMANOVI, u distribuciji Blitz filma, bio je nominovan u čak pet kategorija za 80. godišnju dodelu Zlatnog globusa, od čega je osvojio dve najvažnije nagrade; za najbolji film – dramu i Stiven Spilberg za najboljeg reditelja.

Beograd 11.01. 2023. – U novoj, uzbudljivoj filmskoj priči Spilberg donosi intimni pogled u svoje detinjstvo u polu-autobiografskom filmu koji prati osetljive godine mladića koji će otkriti potresnu porodičnu tajnu što će ga podstaknuti da uroni u svet filmova, koji će mu pomoći da spozna istinu o sebi i drugima.

Blitz Film & Video Distribucija d.o.o.

Za scenario su zaslužni sam Spilberg i dramatrurg Toni Kušner, dobitnik Pulicerove nagrade, koji je na Spilbergovim ranijim filmovima „Linkoln“ i „Minhen“ zaradio Oskar® nominacije.

Jaku glumačku postavu čine Gejbrijel Label kao 16-godišnji ambiciozni reditelj Semi Fabelman; za Oskara® više puta nominovana Mišel Vilijams kao njegova majka Mici; Pol Dejno kao njegov uspešni otac, Burt; Set Rogen kao Beni, Burtov najbolji prijatelj i počasni “ujak” Fabelmanove dece, i za Oskara® nominovani Džad Herš kao ujak Boris.

Film je premijerno prikazan na Filmskom festivalu u Torontu, a sam Spilberg je tom prilikom izjavio da je njime pokušao da nađe način kako “da vrati tatu i mamu”. Njegova majka je, naime umrla 2017. godine u 97. godini, dok je otac preminuo 2020. u 103. godini.

Spilberg je rekao da se u početku nadao da će mu biti lako da snimi ovaj film, jer njegove likove “zna ceo život.- A opet, ispostavilo se da je to za mene zastrašujuće iskustvo, jer sam na poluiskustven način pokušao da rekonstruišem i ogroman deo ne samo svog života, nego i života mojih sestara, majke i oca koji više nisu s nama“ – rekao je slavni reditelj, dodavši da je to za njega bilo emocionalno teško iskustvo.

Fabelmanove, u distribuciji Blitza, pogledajte u bioskopima, a ulaznice je moguće kupiti na blagajnama ili online.

 

Photo credits: Blitz Film & Video Distribucija d.o.o. 

 

 

 

Tags: , , ,