Home

VESTI

Dokumentarac o “Marliju” i u Beogradu!

No Comments Film

Bob Marley Dugo iščekivani dokumentarac “Marli” – o životu legende rege-a Boba Marlija, britanskog reditelja i Oskarovaca Kevina Mekdonalda  u novembru će biti prikazan i u Beogradu!

 

Nakon publike Međunarodnog filmskog festivala u Berlinu, uvid u neobičnan i tajanstven život muzičkog velikana Roberta Nesta Marlija poznatijeg kao Bob Marli imaće i gledaoci filmskog festivala Slobodna zona koji će se od 2. do 7. novembra održati u Dvorani Kuturnog centra Beograda i Domu omladine.

 

Slavni reditelj Kevin Mekdonald ovim impresivnim dokumentarcem podigao je spomenik čuvenom  muzičaru, a u filmu koristi do sada neobjavljene arhivske snimke sa njegovih koncertnih nastupa, intervjue sa Marlijevim prijateljima, saradnicima i kolegama muzičarima, kao i članovima porodice. Posebno mesto u filmu zauzima i pokušaj atentata na poznatog muzičara kao i njegovi poslednji dani u bolnici.

 

Bobu Marliju, sinu britanskog oficira i Jamajčanke, muzika je bila način za bekstvo iz bede, a danas je on za milione ljude širom sveta – mit, simbol mira, ljubavi i revolucije duha i njenog krika protiv zla i nepravde. 

 

 

 Bob Marley

Bob Marley

 

 

Muziku koju je Marli stvarao karakteriše posebna mistika i neponovljiva energija. Ovaj čarobnjak na  gitari je proslavio  rege muziku u svetu, a njegove pesme postale su klasika tog muzičkog žanra.

 

 

{mgmediabot2}type=youtube|youtubeid=ejuabgmmESc|width=450|height=364{/mgmediabot2}