Home

VESTI

Dilan Taj nastupa na 5. Beogradskom irskom festivalu

No Comments Film

Dilan Taj nastupa na 5. Beogradskom irskom festivaluIrski kantautor Dilan Taj održaće koncert 18. marta u Kulturnom centru Rex (20.30) u okviru 5. Beogradskog irskog festivala (6-22. mart),

  

Dok će dan kasnije predstaviti u bioskopu Tuckwood Cineplex (16h) jedinstveni audio-vizuelni događaj preslušavanja albuma “Wabi-Sabi Soul” uz 5.1 surround zvučni sistem i 3D projekcije.

  

“Posebno sam uzbuđen povodom ovog putovanja jer ću prvi put nastupiti u Beogradu sa kompletnim bendom. U Rexu će publika biti u prilici da čuje moj novi album 'Wabi-Sabi Soul' koji će sjajni muzičari, okupljeni za potrebe snimanja ovog izdanja, odsvirati u celosti. 

 

Na događaju u Tuckwoodu želim da povedem publiku u moju podsvest koristeći 3D sliku i surround zvuk, da bi se fokusirala na tekstove, koji su najvažniji element pesme za mene”, izjavio je Dilan Taj (Dylan Tighe) povodom gostovanja na Beogradskom irskom fetstivalu.

 

Dilan Taj je stari prijatelj Beograda. Već čitavu deceniju nam donosi svoju muziku, performanse i pozorišne predstave. Pesnik i pevač, glumac i mislilac, on je pravi umetnik sa porukom. Ovog puta, on dolazi u Beograd kako bi 18. marta odsvirao svoj drugi album, majstorski „Wabi-Sabi Soul“ (ali i ostatak autorskog materijala), koji poručuje da treba prihvatiti vlastitu konačnost i nesavršenost. Ne propustite ovo upečatljivo muzičko iskustvo, koje je istovremno i filozofsko putovanje.

Dilanov novi album kritičari opisiju kao “nepredvidivu muzičku odiseju” (The Sunday Times), a nacionalni irski servis RTÉ je ocenio da je “Dilan Taj jedan od najfascinantnijih i najinventivnijih glasova u irskom andergraundu”.

Album „Wabi-Sabi Soul” će biti prezentovan i u Tuckwood Cineplexu 19. marta pomoću 5.1 surround zvučnog miksa specijalno naručenog od Šona Kolmana (koproducenta albuma) sa rečima pesama u 3D tehnici koje je dizajnirao Hoze Migel Himenez.

Ulaznice za koncert u KC Rex će se prodavati neposredno pre početka događaja po ceni od 450 dinara, a predgrupa Dilanu Taju biće živopisni beogradski bend O Bato, koji izvodi hitove ali i manje poznate pesme Bosanove, Sambe i Čoroa.

 

 

 Dilan Taj nastupa na 5. Beogradskom irskom festivalu

Dilan Taj nastupa na 5. Beogradskom irskom festivalu

 

 

Podsećamo da je u KC Rex u toku izložba renomiranog irskog fotografa Conora Fergusona, a glavni grad će se i ove godine, zahvaljujući Beogradskom Irskom Festivalu, pridružiti svetskim metropolama koje obeležavaju irski nacionalni praznik Dan Svetog Patrika, 17. mart, pa će nekoliko gradskih lokacija – Most na Adi, Palata Albanija, hotel Park, Ambasada Kanade, hotel Moskva – biti osvetljeno irsko-zelenim svetlom. Proslava je krenula već od prepodneva, jer se od 11 časova u baru Smokvica (Molerova 33) u slavljeničkoj atmosferi služi irski doručak uz obavezan “dres kod” – zelenu garderobu. U 13.30h kreće biciklistička tura "Keep it real, & Green" obalama Dunava, kroz Novi Beograd i Zemun uz stručno vođenje o istorji, arhitekturu i ostalim zanimljivim informacijama, a od 19 časova nas očekuje Trad Session u Monk's baru na Vračaru – uživajte uz tradicionalnu irsku muziku iz okruga Kilkenny uz nadaleko poznata irska piva i viskije. Dejv Donahju (Bodhran, gitara, usna harmonika) i Triš Haton (violina) atmosferom će vas odvesti do Irske, svirajući tradicionalnu i savremenu irsku muziku, u akustičnom stilu.  

 

Više informacija o fefstivalu možete pronaći na sajtu www.irishfest.rs i FB strani (www.facebook.com/BelgradeIrishFestival).

Beogradski Irski Festival organizuje irski novinar sa srpskom adresom Jas Kaminski u saradnji i uz podršku institucija i partnera: Ambasada Republike Irske u Atini, Irish Honorary Consulate (Srbija), Irski filmski institut, Culture Ireland, delegacija Evropske Unije, EU Info centar, Grad Beograd, CRH, BPI, Agri Business Partner, Comtrade, Carlsberg, Jameson, Turistička organizacija Beograda, Bitef teatar i Beogradska sekcija CID-UNESCO, Jugoslovenska Kinoteka, KC Rex, KC Grad, Smokvica i druge kulturne institucije i partneri bez kojih održavanje Beogradskog Irskog Festivala ne bi bilo moguće.   

Beogradski Irski Festival online:
Sajt – www.irishfest.rs
Facebook strana – www.facebook.com/BelgradeIrishFestival
Instagram – www.instagram.com/beogradskiirskifestival/
Twitter – www.twitter.com/IrishFestBGD