Home

VESTI

Cinema City sedmog dana festivala

No Comments Film

Ze FilmSedmi dan festivala Cinema City počinje sa projekcijama nešto ranije.

 

Već u 13h, u SNP-u, možete pogledati odličan animirani film „Princeza i žabac“, Dizni verziju kultne bajke „Princ žabac“ braće Grim. Potom u 15:30 sledi „Kenjac“, film selekcije Tribute: New Croatian Cinema u kom jednu od glavnih uloga igra naš poznati glumac Nebojša Glogovac.

 

U 18h sledi reprizna projekcija filma „Žena sa slomljenim nosem“ Srđana Koljevića, koji je na sinoćnjoj premijeri postigao izuzetan uspeh.

 

U 20:30h sledi još jedna premijera selekcije Nacionalna klasa, film Predraga Velinovića , "Моtel Nana", u kom glavnu ulogu glumi slavni Dragan Mićanović. U 23:55h biće prikazana dugoočekivana premijera „Srpskog filma“. Kontroverzno ostvarenje reditelja Srđana Spasojevića privuklo je veliku pažnju kako medija, tako i posetilaca festivala.

 

 

Contakt

Contakt

 

U Katoličkoj porti, u 21:15h, sledi film „Na putu“ Jasmile Žbanić, koji se prikazuje u okviru selekcije Balkan Box. Film „Na putu“, koji kroz jednu ljubavnu priču nudi kompleksan pogled na islam u modernoj Bosni, svoju svetsku premijeru imao je u Berlinu, gde je prikazan u okviru glavnog takmičarskog programa, a ubrzo je osvojio svetsku kritiku i publiku. Nakon ostvarenja Žbanićeve, sledi „Ze film“, odlična francuska komedija reditelja Gi Žaka koji je jedan od članova žirija na festivalu Cinema City. U filmu, koji govori o velikom snu i ambicijama šarmantne družine, jednu od uloga tumači i naš čuveni glumac Miki Manojlović.

U velikoj sali Pozorišta mladih, sa početkom u 20h sledi dokumentarac „Hajde da pravimo novac“, izuzetna zapis o finansijskim mahinacijama na globalnom planu. Od 22h biće prikazan miljenik ovogodišnjeg festivalskog programa, strip junak Korto Malteze, u filmskoj avanturi pod nazivom „Zlatna kuća Samarkanda“. U maloj sali, sa početkom u 18h, sledi film „Ružičasta reka“ projekta Sarajevo grad filma 2009, po čijem završetku će biti prikazana repriza Ang Lijevog „Osvajanja Vudstoka“, koji je nakon projekcije u Dunavskom parku postao „hit film“ među festivalskom publikom. Od 21h biće slede „Karaoke“, netakmičarski film selekcije Up to 10.000 bucks.

Projekcija u Dunavskom parku počinje Coca Cola filmom „Celebrating the Goal“, u čast Svetskog prvenstva u fudbalu. U 22:30h biće prikazan film „Kontakt“ iz selekcije Burn Planet Rock, za kojim već postoji veliko interesovanje, naročito među urbanim klaberima i poštovaocima kvalitetnog elektronskog zvuka. U petnaest minuta posle ponoći biće prikazana kontrovezna anima pod nazivom „Poigravanje mislima“.

Veče u MSUV počinje u 18h projekcijom filma „Burduš“ čuvenog domaćeg reditelja Miodraga (Miće) Popovića. Nakon toga u 20h sledi dokumentarni film „Ubiti slona“, koji govori o dešavanjima u pojasu Gaze, kada je sprovedena izraelska akcija zvana „Liveno olovo”. Dvadeset i jedan dan na ljude se pucalo kao u poludele slonove, a dva reditelja su ovu vatru izdržali zajedno sa palestinskim civilima, neispavani, prljavi, krvavi i zarobljeni unutar pojasa… 22h pravo je vreme za kultnu italijansku komediju iz 1976, „Ružni, prljavi i zli“.

Uživajte u filmskom programu festivala Cinema City!