Home

VESTI

Cinema City predstavlja takmičarsku selekciju Educons Hungry Days

No Comments Film

Cinema City predstavlja takmičarsku selekciju Educons Hungry DaysEducons Hungry Days, selekcija čiji je koncept uspešno predstavljen na prošlogodišnjem festivalu Cinema City, ove godine ulazi u takmičarski program Festivala!

 

Ostvarenja internacionalne selekcije Educons Hungry Days su debitantski ili drugi filmovi nezavisne produkcije koji svet oko sebe posmatraju iz najneobičnijih perspektiva.

 

Ovo su filmovi u kojima mogu uživati svi filmofili, poštovaoci drugačijeg i iskrenog pogleda na stvarnost, filantropi i radoznali karakteri. Dopustite sebi „internacionalnu avanturu“ – upoznajte najšarenije tačke planete Zemlje, od najtamnije zelene do ledeno plave, intezivnu maštu i nova iskustva koja autori ovih ostvarenja nesebično dele.

 

 

 Cinema City predstavlja takmičarsku selekciju Educons Hungry Days

Hungry days – Policajac

 

 
Iza izbora od sedam filmova stoji selektor Stefan Ivančić, mladi reditelj-student, koji će kroz pažljivo odabrane naslove progovoriti o svojoj filmskoj viziji i ideji „Internacionalne Filma“, postulatu prema kom se prevazilaze okviri nacionalnih kinematografija i slavi univerzalnost u slici „ispisanoj“ filmskim jezikom. „Mislim da se ovih sedam filmova koji oblikuju ovogodišnju Hungry Days selekciju, svi debitantski ili drugi po redu, zaista na najdublji način povezuju sa idejom Internacionale Filma.

 

Njihove slike pripadaju i nama a ne samo rediteljima koji su ih snimili. Stvarnost koju delimo može biti pronađena u svim zajednicama koje su predstavljene u ovih sedam filmova – u svetu male devojčice koja živi na farmi svinja negde u ruralnoj Francuskoj, što vidimo u filmu NANA; u mračnoj strani moderne Rusije u filmu PORTRET U SUMRAK; u dalekim ćoškovima malog, srednjeatlanskog ostrva Korvo u epskom filmu ZEMLJA JE, NIJE MESEC; u ožiljcima na kojima je izgrađen današnji brazilski društveni sloj u filmu ZVUK OK

 

 

 Cinema City predstavlja takmičarsku selekciju Educons Hungry Days

Hungry days – Portret u sumrak

 

 

OLINE; u mladim izraelskim teroristima koji se bore protiv izraelske buržoazije u filmu POLICAJAC; pa zatim u radnom veku jednog crnca imigranta koji radi na bivšem vojnom ostrvu Faro u Švedskoj u flmu PERSONA BEACH; i na kraju verovanju u mogućnost postojanja utopijskog sveta u slikama Duquea – POSLEDNJA PROBA ZA UTOPIJU. Srećan sam što ćemo deliti ove slike.“ – poručuje selektor Ivančić.

 

Cinema City internacionalni filmski festival, koji će se ove godine održati od 16. do 23. juna, predstaviće, pored popularnih revijalnih, ukupno četiri takmičarske selekcije: Nacionalna klasa, Press Exit Point, Up to 10,000 bucks i Educons Hungry Days – koje će, svaka na sebi jedinstven način i koncept, slaveći nezavisnu produkciju i nesputan filmski jezik, prikazati nove tokove kojima se kreće svetska i domaća kinematografija!