Home

VESTI

Cinema City od 18. do 25. juna 2011.

No Comments Film

Cinema City od 18. do 25. juna 2011.Novo izdanje Festivala filma i medija Cinema City održaće se od 18. do 25. juna 2011. godine u Novom Sadu.

 

Prethodno izdanje festivala Cinema City, koje je trajalo od 5. do 12. juna, obeležilo je gostovanje čuvene američke glumice i pevačice Džulijet Luis (Juliette Lewis), koja je otvorila filmski program i nastupila na muzičkom otvaranju festivala 5. juna na Petrovaradinskoj tvrđavi.

 

Tokom osam dana festivala Novi Sad će ponovo postati grad-bioskop i značajan festivalski centar sa bogatim filmskim, muzičkim i akademskim programom uz veliki broj gostiju iz sveta filma.

Festival je tokom osam dana predstavio više od 120 filmova, preko 30 premijera u tri takmičarske i 11 revijalnih selekcija. Festival se odvijao na pet lokacija, u Katoličkoj porti, Srpskom narodnom pozorištu, Dunavskom parku, Pozorištu mladih i Muzeju savremene umetnosti Vojvodine.

 

 

Anica Dobra i  Nikola Đuričko

Anica Dobra i Nikola Đuričko

 

Ceo grad je bioskop

Tokom osam dana, Cinema City je ove godine posetilo više od 80 000 gledalaca, koji su imali priliku da na originalan način i u posebnoj atmosferi uživaju u nekim od najboljih dostignuća sedme umetnosti.

 

Dodeljeno je preko 15 nagrada za dostignuća u filmskoj umetnosti. Festivalska 2010-ta je postavila standarde i još veće izazove pred budućim izdanjem koje će učiniti novi iskorak napred.

 

 

Dunavski Park Open Air

Dunavski Park Open Air

 

Vidimo se na festivalu Cinema City 2011, uz brojne filmske premijere, poznate goste iz sveta filma i inovativne prateće programe!

 

 

Više informacija na:
CinemaCity.org