Home

VESTI

Animirana avantura RIO stiže 14. aprila

No Comments Film

RioRIO, nova animirana avantura nastala u saradnji studija „20th Century Fox“ i studija „Bly Sky“ – poznatog po blokbaster franšizi „Ledeno doba“ – u domaće bioskope stiže 14. aprila.

Ovaj animirani film, snimljen takođe i za prikazivanje u 3D bioskopskim salama, je uzbudljiva i duhovita avantura i prvi film iz čuvenog studija „Bly Sky“ namenjen svim generacijama. 

 

RIO će biti prvi animirani film ove godine sinhronizovan na srpski jezik. Ulogu Plavka i Biserke igraju Dragan Mićanović i Ana Sofrenović, a u ostalim ulogama pojavljuju se Marko Živić, Luna Lu i Ivan Ivanović.

Priča se dešava u jednom od najegzotičnijih gradova na svetu, Rio de Žaneiru, domu karnevala, dugačkih plaža i sambe. Glavni junak priče je Plavko, retki plavi ara papagaj koji živi u malom gradu u Americi misleći da je poslednji pripadnik svoje vrste. On čak ne ume ni da leti. Jednoga dana, međutim, pojavljuje se brazilski naučnik sa vestima da u Riju živi još jedna plava ara, ženka Biserka. Blu i njegova vlasnica Linda odlučuju da na kratko napuste svoj udobni život i krenu na uzbudljivo putovanje u Rio. Ovo putovanje odvešće ih mnogo dalje nego što su zamišljali.

Reditelj ove avanture za sve uzraste je brazilski reditelj Karlos Saldanja (Ledeno doba, Roboti). Saldanja, rođeni Brazilac, posvetio je godine pripremama za RIO, koji je postao jedan od njegovih najvažnijih projekata.

 

 

 {mgmediabot2}type=youtube|youtubeid=pUxbFdtz5vc|width=450|height=364{/mgmediabot2}
Rio – Trailer