Home

VESTI

“20th Century Boys” trilogija besplatno u bioskopu DOB!

No Comments Film

20th Century BoysJedna od najboljih mangi svih vremena "20th Century Boys" Naoki Urasawe bio je polazište najskupljeg japanskog filmskog projekta svih vremena. Ova trilogija koštala je preko 6 biliona jena, a u trilogiji igra 300 glumaca.

Urasawa, koji je slavu stekao remek delom "Monster" u ovom projektu otišao je još dalje u kompleksnosti priče i likova. Filmovi su doživeli zanačajan uspeh i u SAD i Evropi.

 

Filmska trilogija „Momci 20-og veka“ predstavlja ekranizaciju čuvene, više puta nagrađivane mange Naokija Urasave, autora poznatog po političkim trilerima koji se odlikuju upečatljivim likovima, zamršenim zapletom, nepredvidivim obrtima i ciničnim smislom za humor.

Radnja prati glavnog junaka Kenđija, bolno suočenog sa krizom srednjih godina, koji iznenada biva uvučen u misterioznu teoriju zavere čiji koreni sežu do njegovih igara u detinjstvu. Trilogija spada u najskuplje i najbolje ocenjene poduhvate savremene japanske kinematografije, i prava je poslastica za sve ljubitelje stripa koji od filmskih adaptacija očekuju da budu dosledne i verne izvornom delu.

 

 

 "20th Century Boys" trilogija besplatno u bioskopu DOB!

"20th Century Boys" trilogija besplatno u bioskopu DOB!

 

Konačno ćete imati priliku da odgledate celu trilogiju filma „Momci 20-og veka“ koju ste počeli da gledate 2008. godine na festivalu Japanizam. Sakurabana u saradnji sa Domom omladine Beograda Vam omogućava da u tri dana uživate u celoj trilogiji i to na velikom platnu. Da bi ugođaj bio još veći, pobrinuli smo se da ulaz bude besplatan.

Trilogija “Momci 20-og veka“ biće prikazana u periodu od 20.01. do 22.01.2012. godine.

Projekcije će svakog dana početi od 19 časova i to u velikoj sali Doma omladine Beograda.

Petak – 20.01.2012. – 19h – (1. deo filma)
Subota – 21.01.2012. – 19h – (2. deo filma)
Nedelja – 22.01.2012. – 19h – (3. deo filma)

20, 21. i 22. januara 2012. u 19:00.
DOB//Velika sala

Režija:
Yukihiko Tsutsumi

Besplatne projekcije – ulaz slobodan!

Organizacija:
Društvo ljubitelja japanske popularne kulture "Sakurabana", Ambasada Japana u Beogradu i Dom omladine Beograda.