Home

VESTI

Laibach i Darko Rundek na Trenchtownu

No Comments Festivals

LaibachPristižu i prva imana koja će nastupiti na ovogodišnjem Trenchtown festivalu.  

Darko Rundek, jedan od najznačajnijih autora svih vremena sa ex-Yu prostora, osoba koja je direktno uticala na muzičko sazrevanje čitavih generacija, kao i velikog broja bendova, multitalentovani umetnik; glumac, pesnik, kompozitor filmske i pozorišne muzike i lider kultnog benda Haustor, nastupiće sa svojim Cargo Orkestrom 2. maja na Glavnoj bini Trenchtown festivala.

Dan ranije, 1. maja, na istoj bini, koncert će održati u svetu najpoznatiji i umetnički najistrajniji bend sa ovih prostora – Laibach. Njihovi koncerti predstavljaju uzbudljiv i inspirativan scensko-vizuelni izraz sa snažnom i direktnom porukom. Ovaj nastup biće konceptualno posvećen njihovom albumu Volk na kome su obradili himne 14 zemalja, uključujući i himnu NSK države. Neue Slowenische Kunst (NSK) je umetnički kolektiv koji su Laibah 1984. godine osnovali zajedno sa grupom Irwin i pozorištem Sestre Scipion Našice. Svaki nastup grupe Laibach predstavlja ekskluzivan kulturni dogaÄ‘aj.

Deveti po redu regionalni muzički festival Trenchtown biće održan od 30. aprila do 2. maja u prelepom prirodnom okruženju nadomak Palića.

 

Rundek

 

Podsećamo, najposećeniji do sada, osmi po redu Trenchtown, koji je održan od 1. do 3. maja prošle godine, posetilo je za tri festivalska dana preko 10.000 ljudi iz celog regiona.

Odlične koncerte na Glavnoj bini održali su tada izmeÄ‘u ostalih Let 3, Disciplin A Kitschme, Korai Orom, Marčelo,  Sky Wikluh i nemački sastav Bernsteyn. Veoma su bile posećene i druge dve bine – Terasa i Rege, kao i prateći programi, posebno revija rokumentaraca koji su emitovani svakog dana u 19 h, pre početka muzičkog programa na Glavnoj bini. Ove filmove je tako svakog dana gledalo preko 300 ljudi.

Lokacija održavanja festivala je Etno kamp, koji se nalazi u Horgoškoj šumi i predstavlja posebnu oazu prirode – samo 2 km od centra grada Palića i 1,5 km od maÄ‘arske granice.

Ove godine najavljujemo značajno atraktivniji muzički program, ali i interesantnije i proširene prateće sadržaje (filmske projekcije, promocije knjiga, pozorišne predstave, edukativno-kreativne radionice…).

Želimo da Trenchtown festival postane vodeći regionalni muzički festival.

Festival i ove godine organizuje FOKUS Fondacija za omladinsku kulturu i stvaralaštvo iz Subotice.

Uskoro možete očekivati više informacija.
Oficijelna internet prezentaciju – www.trenchtown.org