Home

VESTI

Objavljeno prvih 40 imena Outlook Origins festivala

No Comments Festivali Outlook

Raste uzbuđenje oko Outlook Origins festivala, kultnog festivala bass muzike i soundsystem kulture, koji će se ovo leto po 13. put održati u Hrvatskoj i to od 30. jula do 3. avgusta, na novoj lokaciji i s posve svežim konceptom.

Festivalski program brižno je odabran kako bi naglasio sve temelje koje čine Outlook: dubstep, dub, reggae, drum’n’bass, jungle i grime, a sa zadatkom da očuvaju baštinu i korene festivala pozvano je 13 ključnih “igrača” na sceni koji će kreirati program: Calibre, D Double E, DJ Storm, Flava D, Fliptrix, Goldie, Iration Steppas, Lenzman, Mala, Mungo’s Hifi, The Bug, Zed Bias i novi dodatak Hybrid Minds. Oni su za prvi talas izvođača odabrali 40 imena koja jašu na samom vrhu vala te scene, a među njima ističu se Shy FX, dBridge, Fabio & Grooverider, Randall, Wookie, Youngsta, Hatcha, Breakage, Doc Scott, DRS, J.Sparrow, P. Money, 6 Figure Gang, Children of Zeus, Coops, Darwin, Horsepower Productions, Jah Shaka i N-Type.

Outlook se u svom novom izdanju vraća korenima, te osim naziva i koncepta menja i lokaciju, pa će se tako ovo leto glavni festivalski program održati u The Garden Resortu u Tisnom, koncert otvorenja na predivnoj Tvrđavi sv. Mihovila u Šibeniku, a after partiji u kultnoj Barbarella’s diskoteci u Pirovcu. Kao takav Outlook Origins obećava nikad intimnije druženje prijatelja i zaljubljenika u muziku u jedinstvenom okruženju sunca i mora koje nudi dalmatinska obala.

Prvi vam imena donosi najvitalnija imena iz drum and bass svijeta kao što su dBridge, Breakage, Randall, Doc Scott, DRS i Fabio & Grooverider. Vrući grime i dubstep talenti koji stižu u Dalmaciju su El-B, Horsepower Productions, Hatcha, Youngsta, Wookie, Darwin, P. Money, J.Sparrow te 6 Figure Gang (Dobby, FAUZIA, Jossy Mitsu, L U C Y, Sherelle i Yazzus). A za ljubitelje hip hopa neizostavni su Children of Zeus i Coops. Naravno kao i uvijek Outlook će predstaviti najbolje od bass scene regije pa će tako na Outlook Originsu nastupiti 207, Digitron, DubDiggerz, Dubolik & Lo Peaks, Egoless i Roots In Session.

Outlook Origins ulaznice

Outlook Origins Facebook event

Zbog puno manjeg kapaciteta od dosadašnjeg, za Outlook Origins će se tražiti karta više, pa je stoga posebno bitno uzeti svoju na vreme. Regionalni posetitelji i ove godine imaju mogućnost kupiti povoljniju early bird regionalnu festivalsku ulaznicu i to putem Entrio sistema i na Entrio prodajnim mjestima. U narednim mesecima biće objavljeni detalji o koncertu otvaranja, line-up na festivalskoj plaži i na party brodovima.

 

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,