Home

VESTI

Martinsku ovaj vikend ‘okupira’ Nox festival

No Comments Festivali Martinska

Nadolazeći prvi vikend u avgustu na rezerviran je za šibenski Nox Festival čije prvo letnje izdanje okuplja čak 30 DJ-a s četiri kontinenta, a među izvođačima iz SAD-a, Brazila, Izraela i brojnih europskih država ističe se jaki regionalni line up sastavljen od artista is Slovenije, Hrvatske, BiH i Srbije.

Nox Festival održava se na poluotoku Martinska, novoj festivalskoj lokaciji na koju je ove godine iz Pule doselio i Seasplash festival, a tokom leta će se tamo izredati šest muzickih festivala i jedan jednodnevni event. Na tri stagea Nox Festivala muzicki program prakticno se neće ni gasiti od petka 02. avgusta, kada ta smotra DJ-a počinje, pa sve do nedjelje 04. avgusta kada bi Martinska trebala utihnuti kako bi publika mogla doći sebi od trodnevnog tulumarenja i plesa.

Otvaranje festivala pripalo je mladom RatCat residentu iz Komiže Beepolaru koji u petak, prvoga dana festivala, kreće od 16 sati na Taraca Stageu s kojeg pogled puca na stari Šibenik. Taj je stage uređen za dnevni mir, ima cocktail bar, a nakon uvoda Beepolara preuzeće ga sarajevski duo After Affair koji donosi na Nox dašak atmosfere sada već legendarne serije partya Garden of Dreams zbog kojih je glavni grad BiH postao istinskim centrom melodične elektronske muzike. Do šest sati ujutro, kada Taraca Stage zatvara, na DJ pultu izmjenjivaće se prvog dana festivala i Outcome, Marina Karamarko, Alex Ranerro te Nick Jelly i Foxy koji će nastupiti b2b za kraj.

Od 22 sata program paralelno kreće i na Main Stageu s pogledom na šibenski kanal sv. Ante. Taj najveći prostor na festivalskoj lokaciji koji može primiti i dve hiljade ljudi, otvara domaćin Bakula, DJ i vođa RatCat kolektiva koji je među organizatorima Nox Festivala. U ponoć Main Stage preuzima Joris Biesmans, a dva sata kasnije DJ pult zauzimaju headlineri Red Axes, izraelski duo koji ne treba posebno predstavljati jer imaju kultni status na sceni. Nastupaju s trosatnim DJ setom, a u pet sati ujutro prepuštaju playere brazilskoj dami s berlinskom adresom TERR, koja je Šibeniku je nastupila zimus u Tunelu, izula je iz cipela i otad ima vojsku fanova sirom Dalmacije i regije. Poslednjih meseci njena muzicka karijera doživljava pravu renesansu, a njene trake vrte redovito svi najveći svjetski DJ-i. TERR zatvara Main Stage u sedam sati ujutro kada publika seli na After Party Stage. Smešten pod borovima, na travnatim terasama nad morskom obalom kao stvorenima da budu plesni podijium, taj će treći stage u subotu ujutro promrdati mostarski duo Roof AW i sarajevski DJ i producent Forniva. ROOF AW organizovali su nedavno Nox Festival Promo Party u Mostaru, a u Šibeniku su uvek kao kuci. O njihovim after partyima spredaju se prave legende i nema sumnje da će Martinska doživeti toga jutra pravu eksploziju emocija, plesa i vrhunske muzike.

Drugoga dana festivala, u subotu, Taraca Stage otvara poznati šibenski DJ Santiago Batacosta koji štafetu predaje beogradskoj house divi Dee. Pre ponoći za pultom će zasvirati još i Mario Vlaić b2b NiceHell što je pseudonim Tonka Mikulandre, još jednog organizatora Nox Festivala i DJ-a, a od 23 sata najlepši stage preuzeće šibenska zvezda i uzdanica RatCat kolektiva Lawrence Klein. Oko jedan sat iza ponoći na Taraca Stage dolazi beogradski dijamant Coeus, trenutno jedan od najtraženijih producenata Balkana čije trake sada već konstantno vrte svetski najjača imena na sceni. Do jutra će plesni podijum s cocktail barom i pogledom na Šibenik drmati još dva jaka strana DJ-a, Santiago Garcia i Kadosh. Nikad pre nisu kod nas nastupali, ali kvalitetno naslušanoj lokalnoj publici jako su dobro poznati.

Main stage drugoga dana festivala od 22 sata otvara splitski techno majstor DJ Jock koji će imati čast da zagreje publiku za headlinere Juan Atkinsa i Kenny Larkina, legendarne američki DJ-e čija su imena sinonim za techno muziku. Nakon dvojice muzickih dinosaura i špice na podijumu uz njihov čuveni detroitski zvuk, pult preuzima apsolutno najpoznatiji hrvatski DJ – veliki Petar Dundov, koji će vladati Main Stageom do 7 sati ujutro.Te nedelje, trećeg dana festivala, After Party Stageom kormilarit će Sergej Snooze, Chuby i Butters, a njihov program trajaće dok traje. Ponedjeljak je u Hrvatskoj nacionalni praznik, tako će zabava potrajati dok god bude partijanera raspoloženih za ples. Tokom petka i subote, valja dodati, u popodnevnim će satima na Taraca Stageu nastupiti i pobednici Nox Talent takmicenja što znači da se muzika na Nox Festivalu prakticno neće ni gasiti.

Da bi sva tri stagea ljubiteljima dobre muzike mogla ponuditi ono najbolje od svetla i zvuka, brinuće pouzdana Mediteran Produkcija, a sve ono operativno bitno na festivalskoj lokaciji povereno je iskusnom Pozitivnom Ritmu, tvrtci iza koje su godine uspešne organizacije brojnih evenata i festivala. Nox Festival ima i kamp koji otvara već u četvrtak, 01. avgusta u 10 sati i otvoren je sve do ponedjeljka, 05. avgusta popodne. Vlasnici festivalske narukvice koristiće ga besplatno, a jedno što su dužni je podmiriti trošak boravišne pristojbe – 10 kuna dnevno. Kamp je robinzonskog tipa što znači da korisnici imaju tuševe, WC, čuvara, ali i 24 satnu ugostiteljsku ponudu na obližnjem Taraca Stageu. Do festivalske lokacije dnevno po cijeni od 10 kuna u jednom pravcu vozi brod iz Šibenika, a tijekom noći publici su na raspolaganju i brzi gliseri koji će bez prekida cirkulirati između Šibenika i Martinske (25 kuna po osobi). Iz zračnih luka u Splitu i Zadru svakodnevno prema Šibeniku vozi autobus, posebna linija, a do festivalske lokacije brzo se iz Šibenika može doći i automobilom.

Ulaznice po super povoljnim pretprodajnim cijenama nabavite putem sustava Entrio. Cijena festivalske ulaznice za sve dane je 190 kuna (230 na ulazu), a dnevne ulaznice za petak i subotu prodaju se za 120 kuna (150 na ulazu)

www.facebook.com/NoxFestival
www.instagram.com/noxfestival
www.pozitivanritam.hr/novosti/martinska
www.facebook.com/martinskasibenik
www.instagram.com/martinska.sibenik

 

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,