Home

VESTI

Kompletni lineup 9. Regius festivala u Šibeniku

No Comments Festivali

REGIUS FESTIVAL OBJAVIO NIKAD BOGATIJI PROGRAM! Na novu festivalsku meku stižu Električni orgazam, Eyesburn, Zoster, Sajsi MC, Stoka, Cold Snap, Them Moose Rush, Piknik Park i mnogi drugi.

Osam bendova i pet DJ setova izmeniće se kroz dva dana devetog izdanja Regius festivala koji je kroz godine opravdao status jednog od najboljih festivala alternativne muzike u Hrvatskoj te time stavio Šibenik na mapu ljubitelja festivala takvog tipa. Ništa drukčije neće biti 12. i 13. jula uz dosad najbogatiji i najraznovrsniji program.

Regius je jedan od onih festivala koji gotovo nikad ne ponavlja izvođače, a organizatori se uz to trude dovesti bendove koji nikad nisu imali prilike svirati u Šibeniku. Tako će ove godine čak šest od osam bendova imati premijerni nastup u tom gradu.  

Lineup 2019:

Električni Orgazam / Eyesburn / Zoster / Sajsi MC / MARIN IVANOVIĆ STOKA / Cold Snap / Them Moose Rush / Piknik Park – Linkin Park Tribute Band / Daboo / Dreger Rofellos / Radio Los Santos / Babilonska / Škalja&Sokol

Iako je Električni orgazam jedan od najvažnijih i najdugovječnijih rock bendova ovih prostora, u svojoj gotovo četrdesetgodišnjoj karijeri nikad nisu svirali u Šibeniku, a zahvaljujući Regiusu to će se promeniti ovo leto. Na festival ne dolaze na krilima stare slave već na krilima aktuelnog prošlogodišnjeg albuma „Gde smo sad“ kojeg je kritika proglasila njihovim najboljim u poslednjih 30 godina.

Osim njih kao headlineri najavljeni su kultni beogradski hardcore/reggae sastav Eyesburn koji su pre dva meseca prekinuli višegodišnju pauzu te su upravo Šibenik izabrali kao prvi i zasad jedini nastup u Hrvatskoj gde stižu nakon Exita.

Jedan od bendova kojeg su priželjkivali fanovi na društvenim mrežama Regius festivala je svakako mostarski rock/reggae sastav Zoster čija je gotovo dvadesetogodišnja karijera obeležena sa četiri studijska albuma. Bend koji je poznat po svojim energičnim nastupima i melodičnim, lucidnim tekstovima, nastupao je na svim najvažnijim festivalima u regiji pa je logičan sled bio i Regius.

Novi headlineri pridružili su se ranije najavljenima; osebujnoj beogradskoj reperki Sajsi MC i jednom od prvaka hrvatskog hip-hopa Marinu Ivanoviću Stoki.

Osim njih, šibensku publiku zabavljaće još bendovi Cold Snap koji su najdugovječniji hrvatski metal sastav, bjelovarski prog noise rock trio Them Moose Rush koje je ugledni Europavox uvrstio među najveće evropske rock nade 2018. godine i najpoznatiji Linkin Park tribute band – Piknik Park iz Mađarske koji ima poštovaoce po celom svetu, a tako i u Hrvatskoj gde su redovno imali rasprodate koncerte.

Međutim, muzika neće živeti samo u večernjim satima na Martinskoj.  Svi oni koji će se smestiti u festivalskom kampu koji je besplatan, uživaće u dobroj muzici i tokom dana zahvaljujući DJ-evima koji će se izmeniti u dnevnom i večernjem programu, a to Daboo, Rofellos, Babilonska, Los Santos i rezidenti festivala Škalja i Sokol.

Posebnost ovogodišnjeg izdanja, osim muzickog dela, je svakako i nova lokacija – čarobni rt Martinska koji se nalazi na početku šibenskog kanala, a pruža sve ono što zamišljate od letnjeg festivala: more, predivnu prirodu, gustu borovu šumu, blizinu grada, a opet dovoljnu udaljenost.  Radi se definitivno o jedinstvenoj festivalskoj lokaciji na kojoj će se ovog leta u sklopu projekta Martinska Šibenik izmeniti 6 festivala različitih žanrova kroz šest nedelja, a čast da bude prvi među njima ima upravo Regius. Ako je vaše idealno leto spoj mora i muzike, onda je Martinska vaš izbor broj jedan!

Ulaznice:

Cena festivala koja uključuje i 4 dana kampiranja je 120 kuna, a možete ih nabaviti na:

Pratite Regius na:

Faceboku i Facebooku eventu
Instagramu
Webu

 

Tags: , , , , , , , , ,