Home

VESTI

Danas počinju peti Dani urbane kulture u Čačku

No Comments Festivali

DUK još jednom dovodi svet na Moravu! Peti Dani urbane kulture u Čačku održaće se7. i 8. juna u parku Mladosti na Moravi.

Tokom dva festivalska dana publika će moći da uživa u odličnom muzičkom program koji čine veče lajv muzike i veče elektro zvuka. Do sada su potvrđeni izvođači Who See, KKN, Atheist Rap, Eric Sneo, Mihai Popoviciu, Miloš Vujović, Cactus Fields, Zbedem, Don Dada i Džonidža. Pored muzike, nastavlja se i tradicija crtanja murala na više lokacija u gradu, ove godine uz pomoć gostiju iz Meksika, Urugvaja, Švajcarske, Italije, Nemačke, Ukrajine, kao i takmičenje u ekstremnim sportovima. A ljubitelji hip hop culture će i ove godine moći da uživaju u  Hip hop all style battle.

Promo video:

Sam festival će u petak u 12č otvoriti DUK kids za najmlađe goste, koje će zabavljati animatori. Nakon toga, posetioci će moći da pazare radove oko tridesetak kreativaca koji će lično upoznati kupce sa svojim radovima na DUK pijaci.

“DUK festival organizuje tim mladih ljudi okupljenih oko ideje da Čačak obogate novim i raznovrsnim sadržajem koji pre svega neguje mladi pokretački duh. Posle izgradnje skejt parka, DUK tim nastavlja da obogaćuje kulturni i socijalni život grada kroz festivalske aktivnosti na obali reke. Očekuju vas brojna dešavanja u kojima i vi sami možete biti interaktivni učesnik”, kaže Strahinja Babić, jedan od organizatora festivala. Kao i svake godine, svima je na raspolaganju i besplatna kamp zona u sklopu samog festivala.

Novina ovogodišnjeg događaja na Moravi je i da Recan fondacija premijerno učestvuje na „Danima urbane kulture“ u Čačku.Zajendo sa njima, biće sprovedene sledeće aktivnosti: Performans pravljenja “Pixelate” odnosno murala od iskorišćenih limenki pored skejt parka za vreme trajanja festival; u sklopu hip-hop i break dance takmičanja biće uvršteno da se tokom trajanja tačke ili na kraju na najzanimljiviji način presuje limenka i ubaci u kutiju za reciklažu; tokom celog trajanja festivala naši promoteri će sakupljati iskorišćene limenke od posetioca festival; sve limenke koje se pokupe biće donirane u humanitarne svrhe”, kažu iz organizacije. Ovim aktivnostima će se potruditi da, zajedno sa Recan timom reciklažu uvrste kao konačan i uobičajen model ponašanja.

Ove godine DUK festival se održava pod pokroviteljstvom Grada Čačka i SC Mladost.

Više o program skejt takmičenja, kao i o tačnoj satnici muzičkog dela možete saznati na Fejsbuk stranici festival www.facebook.com/dukfestival/ili na iventu www.facebook.com/events/317206065615236/.

 

Tags: , , , , , , , , , , ,