Home

VESTI

Zvezda Exita Alice Merton ima novi hit!

No Comments EXIT Festival

Kada se pojavila na svetskoj sceni, maltene niotkuda, Alis Merton je osvojila top liste pesmom “No Roots”. Bila je tad prvi ženski izvodjač nakon Lorde koja je debitovala na prvom mestu Adult Alternative Songs chart. Sada je publiku izenadila novom pesmom – “Lash Out”.

I dok je “No Roots” pesma o tome kako Alis zapravo nema pravu kuću, već se ceo život seli iz zemlje u zemlju, dotle je “Lash Out” o tome kako je napokon našla stabilnost. – Biti čovek danas i umetnik znači da uvek morate da se suprostavljate ljudima koji zahtevaju da se ponašate u skladu sa njihovim pravilima. Kao većina, i ja želim da živim po sopstvenim pravilima. Ideja, ili ako vam se tako više dopada, potreba, da napišem “Lash Out” se rodila iz osećanja koja su se nagomilala u meni – kaže mlada pevačica koja će ovog leta biti jedna od zvezda na ovogodišnjem Egzitu.

Kanađanka koja je odrasla u Nemačkoj i Engleskoj, za svoje 24 godine, selila se čak 12 puta u 11 različitih gradova da bi upravo sa autentičnom pričom o nomadskom iskustvu osvojila svet i život promenila gotovo preko noći. Neverovatno je da su je gotovo svi vodeći svetski festivali ove godine pozvali da nastupi, a od njenog prvog albuma se očekuje da sruši sve rekorde prodaje prvenca, baš kao što je to prošle godine uradio Rag’n’Bone Man, a čiji je današnji status cementiran u svetske hedlajnere.

EXIT festival biće održan od 12. do 15. jula na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu i predstaviće neke od najtraženijih svetskih zvezda kao što su Migos, Grace Jones, David Guetta, Ziggy Marley, Fever Ray, LP, Alice Merton, Nina Kraviz, Richie Hawtin, Adam Beyer b2b Ida Engberg, Maceo Plex, Solomun, Amelie Lens, Ben Klock, Dog Eat Dog, Slaves, Jax Jones, Carl Craig, Tale of Us, Sevdaliza, Idles, Burak Yeter, Madball, Brujeria, Mahmut Orhan, Ofenbach, Slapshot, Asphyx, Bombers i mnoge druge.

 

 

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,