Home

VESTI

Završnica 12. Taksirat festivala

No Comments Festival

Takstirat festival 2010, SkopljeSkopski festival Taksirat, najavljen nizom klupskih koncerata proteklih desetak dana, a 4. decembra nastupa glavna zvezda Manu Chao i njegov novi projekat La Ventura.

Završne večeri 12. Taksirata nastupa i britanski bend White Lies, zatim Dubioza kolektiv iz BiH, rege zvezda Gentleman & The Evolution, te američki bend Onyx i NS pank veterani Pekinška patka.

 

Ranije najavljeni bend Paradise Lost nije mogao da doputuje u Makedoniju zbog nevremena u zapadnoj Evropi, a kao zamena nastupiće skopski Smut.

Karte za glavno festivalsko veče su rasprodate, a skopska publika imala je od 26. novembra priliku da se zagreje na niz klupskih koncerata, na kojima su nastupili Bernays Propaganda, beogradski Darkwood Dub i ponovo aktivna skopska grupa Mizar.

 

 

Takstirat festival 2010 - Pekinška Patka

 Takstirat festival 2010 – Pekinška Patka

 

U okviru najavnog programa, tradicionalno je održan i “Pozitivan koncert” povodom Svetskog dana borbe protiv side, 1. decembra.

Taksirat je najavljen još u oktobru koncertom grupe Nouvelle Vague, a fotografije sa tog nastupa moguće je videti u Foto galeriji portala SEEcult.org, odnosno OVDE (autor Viktor Sokolovski).

 

Takstirat festival 2010 - Paradise Lost

Takstirat festival 2010 – Paradise Lost

 

 

 

 

Više informacija na:
www.taksirat.com.mk