Home

VESTI

Za svakog po nešto, za sve Pete Tong

No Comments Festival

Za svakog po nešto, za sve Pete TongNakon zagrevanja uz Sharks, Snakes & Planes, peto veče Beer Festa, u 20 časova, na binu izlazi Novosadski hard rok bend Love Hunters. Milan Mumin, frontmen grupe, od 2004. godine živi i taksira u Njujorku, ali od muzike ne odustaje.

   

Upravo je u Americi snimio prvi srpski rok mjuzikl sa elementima dokumentarca i SF žanra, u kom igra sa glumicom Jelenom Stupljanin.
  

Scenario je biografski, a priča je isprepletana neobičnim Muminovim avanturama kao taksi vozača u Njujorku i borbom za ostvarenje na surovoj muzičkoj sceni. Zaplet počinje iznenadnim dolaskom Muminove devojke iz Srbije koja želi da ga vrati nazad i stane na put njegovoj muzičkoj karijeri. Film, koji obiluje hitovima Huntersa, imaće premijeru u Velikoj Jabuci, a kasnije i u Srbiji. Sledeće godine, fanovi mogu da očekuju novi album, spotove, turneje. U jeku studentskog protesta, 1997. godine, u novogodišnjoj noći na Trgu Republike, slušalo ih je pola miliona ljudi, a večaras, publiku Beer Festa očekuje klasičan Hunters repertoar.

 

Crvena Jabuka, ikone ex yu popa, prvi put na Belgrade Beer Festu, večeras u 21 sat. Osamdesetih godina punili su hale i stadione svojim velikim hitovima kao što su „To mi radi“, „Tamo gde ljubav počinje“, „Volio bih da si tu“, „Dirlija“, „Bježi kišo s prozora“… Bend se, nakon rata, ponovo okupio 1995. godine, a večeras će osim starih hitova, ljubitelji romantičnog pop zvuka uživati i u pesmama sa aktuelnog albuma.

Siddharta, najpoznatiji slovenački i balkanski metal bend, nastupa u 22.20. “Balkanska Metallica” je zahvaljujući spotovima na MTV-ju, privukla veliku pažnju evropske publike. Siddhartin spot za pesmu „My Dice“ korišćena je kao najavna pesma MTV Rock liste, a 2004. godine, proglašeni su za izvođača nedelje na MTV-u. Naredne godine dobili su svoju prvu MTV evropsku nagradu, za najbolje izvođenje.
 

 

 Za svakog po nešto, za sve Pete Tong

Za svakog po nešto, za sve Pete Tong

 

 
Domaći, a keltski folk rok bend, Orthodox Celts, neizostavan su deo repertoara Beer Festa, na veliko oduševljenje publike. Odlična svirka, autentičan zvuk i vesela atmosfera irske muzike i večeras će preplaviti „Ušće“.  

 

Kiril Džajkovski, svetski priznat kompozitor iz Makedonije, poznat je po kombinaciji elektronske i balkanske etno muzike. Osim što oduševljava publiku širom sveta svojim nastupima, komponovao je i muziku za filmove „Dust“, „Bal-Can-Can“, „The Great water“. Publika Beer Festa večeras može da očekuje spektakl od Kirila.

Velika svetska zvezda i ikona elektro muzike, Pete Tong, zatvara petu noć Beer Festa. Engleski DJ, više od dve decenije radi na britanskom radiju BBC1, a svakog petka ga sluša više od dva miliona ljudi. Od 2003. do 2007. godine privlačio je ljubitelje elektro zvuka širom sveta u noćni klub Pacha na Ibici.

Pored vrhunske muzike, sjajnu atmosferu Beer Festa čini još mnogo toga. Ljubitelji luna parka se odlično zabavljaju na roler kosteru, a tu su i brojne nagradne igre i iznenađenja, svake večeri. Veliki izbor piva na maštovito postavljenim štandovima, omogućava da se zavoli neki novi brend. U svakom smislu, odlična prilika za druženje i zabavu.