Home

VESTI

XXV Nisville jazz festival

No Comments Festival

Na ovogodišnem izdanju festivala Nišvil, koje će biti održano od 14. do 17. avgusta, nastupiće britanski DJ, producent i izdavač Gilles Peterson , pevač i kompozitor Jose James, džezeri Billy Cobham i Duško Gojković i niz drugih izvođača.

Prema saopštenju organizatora, Gilles Peterson i Jose James će specijalno za ovu priliku nastupiti zajedno. Josea Jamesa organizatori najavljuju kao inovativnog muzičara koji, duboko ukorenjen u džez tradiciju, kombinuje urbani bluz, hip hop, soul i d'n'b.

 

Pored toga što će sa svojim sastavom nastupiti na Nišvilu, džez roker Billy Cobham će dan pre početka festivala održati radionicu za bubnjare.

 

Potvrđeno je i učešće hora Misteriozni glasovi Bugarske (dobitnika Grammyja u kategoriji world music), The New York Ska Jazz Ensemblea, kao i belgijskog orkestra Vetex.

 

Kompleti karata po ceni od 2.400 dinara i pojedinačne karte po ceni od 800 dinara uskoro će biti u pretprodaji u beogradskom Mamutu i na prodajnim mestima Eventima; u Nišu, karte će se prodavati i u prodavnici Happy House i u Nišvil radiju (Bulevar Zorana Đinđića 58a).

 

U Nišu će studenti uz indeks moći da kupe komplete karate za 1.500, a pojedinačne ulaznice za 600 dinara.

 

Više informacija na sajtu festivala Nišvil