Home

VESTI

XX Teens na Vip In festivalu

No Comments Festival

Britanski sekstet “XX Teens” nastupiće na ovogodišnjem „Vip In festivalu“ koji se održava od 3. do 4. juna u Zagrebu.

 

Članovi sastava “XX Teens” prvi su se put oglasili u 2004. godine, izdanjem ˝Chasing Your Tail˝.

Od tada je grupa objavila još nekoliko singlova od kojih je najveći uspeh ostvario ˝Darlin'˝, koji je najuticajniji britanski muzički magazin “NME” uvrstio na listu najboljih u 2007. godini.

Grupa je nakon uspeha ovog izdanja potpisala za izdavačku kuću “Mute Records”, etiketu kojoj su, između ostalih, već godinama verni Nik Kejv.

Ugovor za izdavačku kuću “Mute” članovi benda “XX Teens” potpisali su s Danijelom Milerom, osnivačem “Mute recordsa” i muzičkim producentom koji je radio s bendovima kao što su “Depeche Mode”, “Erasure”, “Wire” i “DAF”.

Sastav “XX Teens” je prvi bend s kojim je Miler lično potpisao ugovor, i to nakon punih dvadeset godina vođenja kuće.

Bend “XX Teen” nastupiće će na “Tuborg Green Stageu” u sklopu “Vip In music festivala”.

"Vip In festival" je najveći i najznačajniji festival u Hrvatskoj i jedan od najvećih u celom regionu. Prethodnih godina na festivalu su učestvovali bendovi kao što su "Sonic Youth", "Happy Mondays", "New York Dolls", "Iggy & The Stooges", "Asian Dub Foundation", "Franz Ferdinand" i drugi.

Manifestacija se održava na poznatom zagrebačkom izletištu Jarun, a program će se odvijati na 4 bine. Ulaznice za oba dana mogu se, po pretprodajnoj ceni od 350 kuna (oko 47 evra), kupiti do 29. aprila.

Posle ovog datuma ulaznice će biti nešto skuplje, dok će se na samom ulazu ulaznica za oba dana prodavati po ceni od 450 kuna ili približno 60 evra.