Home

VESTI

Wikluh Sky i Repetitor na 4. Bašta Festu

No Comments Festival

Wikluh Sky i Repetitor na 4. Bašta FestuUzbudljiv muzički program na četvrtom Bašta festu! Bašta fest – Internacionalni festival kratkog igranog filma , Bajina Bašta, od 29. juna do 02. jula 2017. godine.

Organizatori Bašta festa s ponosom najavljuju da ćemo i ove godine imati priliku da đuskamo pod vedrim nebom, na prelepoj obali Drine, uz uzbudljiva imena s domaće muzičke scene i sve to – besplatno!

Nakon tri veoma uspešne godine, Bašta fest – internacionalni festival kratkog igranog filma održava se po četvrti put – od 29. juna do 02. jula 2017.  Bašta fest i ovog puta okuplja najzanimljivije mlade filmske reditelje, glumce i muzičare iz čitavog sveta na jednom mestu – u Bajinoj Bašti!

Kao i prethodnih godina program festivala se odvija u tri segmenta: glavni, filmski program Bašta festa je međunarodnog i takmičarskog karaktera; edukativni program Bašta festa sastoji se od likovno-filmske radionice i Kritičnog kampa – radionice filmske kritike za srednjoškolce; muzički program – dešava se na plaži Rača od 23h svake noći u toku trajanja festivala.

Ove godine u okviru muzičkog programa na Bašta festu pojaviće se neka od najuzbudljivijih imena domaće muzičke scene:

U četvrtak, 29. juna za DJ pultom imaćemo prilike da vidimo i čujemo glumca Sergeja Trifunovića. Sergej je već poznat i po ovoj ulozi kojom je obogatio ponudu domaće klupske scene, a publika ga posebno voli zbog fantastičnih vinil setova.

 

 

 Wikluh Sky i Repetitor na 4. Bašta Festu

Wikluh Sky i Repetitor na 4. Bašta Festu

Druge večeri festivala, u petak 30. juna, đuskaćemo uz Đorđa Miljenovića, odnosno Wikluh Skya, kog znamo kao hip-hop muzičara, člana grupe Bad Copy i Marčelove Filter ekipe, ali i solo umetnika i producenta. Da li će nas obradovati blues, country, soul i rock melodijama s novog duo albuma “Sam pao, sam se ubio” i “Amovi” nestrpljivo čekamo da vidimo (i čujemo)!

Subota, 1. jul, rezervisana je za Filmsku muziku i veče pesama našeg najvoljenijeg pevača – Zdravka Čolića. Mogli biste možda i vi, kad mogu svi, da probate bar jedan, ples, ples, ples na Bašta festu!

Program se završava u nedelju, 2. jula nastupom benda Repetitor nakon kog će muziku puštati DJ Flip do ranih jutarnjih časova.

Srpsku garažnu-postpunk-noise-rock trojku Repetitor čine Boris Vlastelica koji na gitari pankovski iseckane akorde pretvara u orkanske rifove, zatim Ana-Marija Cupin mađioničarka na bas gitari i Milena Milutinović – dama za bubnjevima koja svaki put oduševljava. Njih troje predstavljaju svoj treći studijski album „Gde ćeš“ na najbolji mogući način – live koncertima, a jedan od takvih biće i na Bašta festu.

Nakon benda Repetitor uživaćemo uz Flipa – DJa iz Beograda koji istražuje nove forme alternativne klupske muzike s fokusom ka lokalnoj sceni.

Wikluh Sky i Repetitor na 4. Bašta Festu

Wikluh Sky i Repetitor na 4. Bašta Festu

Svi programi Bašta festa dešavaju se u Bajinoj Bašti – na otvorenom i BESPLATNI SU, te ste više nego dobrodošli da nam se pridružite i uživate u filmsko-muzičko-edukativnoj avanturi!

Nakon tri veoma uzbudljive i uspešne godine, Bašta fest – internacionalni festival kratkog igranog filma održava se po četvrti put – od 29. juna do 02. jula 2017.

Svi programi Bašta festa dešavaju se u Bajinoj Bašti – na otvorenom i besplatni su, što je rezultiralo mnogobrojnom publikom. Ovaj festival je fokusiran na filmove sa autentičnim glumačkim ostvarenjima u kojima se vidi i oseća saradnja između reditelja i glumca. Od izuzetnog je značaja za decentralizaciju kulture, s obzirom na to da je usmerio raznolik filmski, muzički, prateći i edukativni program na Zlatiborski okrug u kom je Bajina Bašta smeštena. Najveći uspeh festivala jeste činjenica da je tokom protekle tri godine postao uzbudljiva tačka sretanja na mapama studenata i mladih filmskih profesionalaca iz regiona, ali i čitavog sveta.

Wikluh Sky i Repetitor na 4. Bašta Festu

Wikluh Sky i Repetitor na 4. Bašta Festu

Glavni, filmski program Bašta festa, koji je međunarodnog i takmičarskog karaktera, bira selektor festivala, a ove godine je tu ulogu preuzeo filmski reditelj iz Srbije, Nikola Ljuca, čiji je debitantski film Vlažnost zatvorio prošlogodišnji Bašta fest. Selektor je, u saradnji sa umetničkom direktorkom Šuša Majom, izabrao 25 filmova iz 18 zemalja, od toga 7 domaćih koji će se takmičiti za nagradu žirija. U okviru revijalnog programa, četvrti Bašta fest otvara kratki igrani film Maleš, reditelja Ivana Bakrača i po scenariju Baneta Jevtića, u kom glavne uloge igraju Sonja Vukićević, Hristina Popović, Dragana Šarić (Bebi Dol) i Maja Šuša. Festival će zatvoriti ostvarenje Igla ispod praga reditelja Ivana Marinovića – koje je crnogorski kandidat za Oskara.

Edukativni program Bašta festa sastoji se od likovne i filmske radionice, a ove godine će se, po prvi put, održati Kritični kamp, radionica filmske kritike namenjena srednjoškolcima iz cele Srbije. Pored edukativnog, organizovan je i dnevni program koji uključuje izlete za posetioce i bolje upoznavanje sa Drinom, planinom Tarom i jezerima Perućac i Zaovine.

Pored glavnog i edukativnog programa Bašta fest svako veče organizuje i bogat muzički program. Ove godine na muzičkoj bini Bašta festa nastupaju bend Repetitor, zatim Wikluh Sky, Flip i Sergej Trifunović za DJ pultom.

Wikluh Sky i Repetitor na 4. Bašta Festu

Wikluh Sky i Repetitor na 4. Bašta Festu

Nagrade na Bašta festu se dodeljuju za najbolji film u celini (Zlatna imaginacija), najbolju režiju (Zlatna indikacija), najbolju mušku i žensku ulogu (Zlatna interpretacija), za najbolji scenario (Zlatna inspiracija), a od prošle godine, uz podršku Cineplaneta, dodeljuje se i nagrada za najbolji snimateljski rad (Zlatna vizualizacija). Budući da ima nameru da podstiče svest o ovoj regiji i pre svega kreativnom ulaganju u Bajinu Baštu, Bašta fest dodeljuje i nagradu Baš ta čast, pojedincu ili inicijativi koju smatra značajnom. Žiri mladih sačinjen od srednjoškolaca iz Bajine Bašte takođe dodeljuje svoju nagradu za najbolji film, a njihovo učešće u samom programu podstiče kritički stav omladine koja čini dobar deo publike, kao i volonterskog tima festivala. Bašta fest je decu i mlade prepoznao kao neumorne i znatiželjne posetioce projekcija, ali i kao svoje važne buduće saradnike.

Bašta fest je autentičan i nekonvencionalan festival koji će vas sigurno oduševiti svim svojim programskim celinama!

Više informacija o svim programima Bašta festa možete naći na zvaničnom sajtu www.bastafest.com.

Bašta fest Facebook
Bašta fest Instagram