Home

VESTI

Ultra Europe Lineup 2016.

No Comments Festival

Ultra Europe Lineup 2016.SPLIT SE SPREMA ZA ULTRA SPEKTAKL! Ultra Europe postaje više od festivala. Zbog svoje jedinstvene lokacije i prirodnih lepote koje ju okružuju festival je dobio nadimak “Destination”.

 

Festival koji je među top tri line up-a u Evropi postaje poznat i po prirodnim lepotama. “Destination” postaje glavna promidžba po kojoj se Ultra Europe izdvaja od ostalih festivala u svetu upravo zato više od 150.000 posetioca iz 141 zemlje dolazi u Hrvatsku i ostaje u proseku sedam dana.
  

Napokon je objavljen dugo očekivani line-up koji predvode planetarno popularni artisti kao što su David Guetta, Above&Beyond, Carl Cox, Hardwell, Armin Van Buuren, Marco Carola i Afrojack.  Na oduševljenje Ultra zajednice, na ovogodišnjem line up-u ispunjeno je mnogo želja. Tako prvi puta na Ultru dolaze Robyn Schulz, Don Diablo, novi dvojac Gouryella kojeg čine Tiesto i Ferry Corsten. Iz godinu u godinu Ultra Europe oduševljava svoje posetioce, zbog čega nije ni čudo da je festival proglašen turističkim događajem godine 2015.

 

 

 Ultra Europe Lineup 2016.

Ultra Europe Lineup 2016.

 

 

Destination Ultra – Croatia music week objedinjuje 5 stage-eva i nekoliko žanrova, od koji kao najpopularnije možemo izdvojiti EDM (big room sound), trance i techno. Kvalitet festivala potvrđuje i to što iz godine u godinu ponovno ugošćuje najcenjenije i najpopularnije predvodnike i pokretače žanrova. Ovakav line up u kombinaciji s produkcijom na svetskoj razini u koju se ulaže tri miliona eura Ultra Europe pretvara u jedinstveni doživljaj.

Ultra Europe 2015. pratilo je preko 900 akreditiranih novinara, vrednost PR objava je bila preko 20 miliona eura.

 

 

Ultra Europe Lineup 2016.

Ultra Europe Lineup 2016.

 

 

Ultra Europe službeni after-movie pregledan je više od milion puta u mesec dana. Od 8 minuta koliko traje promo video, 4 minute su kadrovi o lepotama Hrvatske, gde  se naglašavaju lepote destinacija održavanja festivala. Upravo se zbog toga većina posetioca ostaje odmarati u Hrvatskoj i nakon završetka festivala.

Splitsko-dalmatinska županija od održavanja prve Ultre 2013. godine, beleži stalni rast cena od 70% te povećanje dolaska stranih gostiju za 100%. Sve to doprinosi da potrošnja za vreme festivala uvelike prelazi 300 miliona kuna.

Uz svetski poznate artiste ovaj festival je poznat po tome što od početka podržava izvođače čije su karijere u začecima. Stoga će se i ove godine na  UMF radio stage – u dati priliku mladim artistima iz regije, ali i celog sveta. Prošlih godina gostovali su mladi artisti iz kako iz Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Republike Srbije, Republike Slovenije, Češke Republike tako i udaljene Kraljevine Maroka, Republike Moldavije, Republike Poljske, SAD-a, Australije, Novog Zelanda, Izraela, Irske, Japana i Republike Koreje samo da izdvojimo neke!

 

 

Ultra Europe Lineup 2016.

Ultra Europe Lineup 2016.

 

 

ULTRA Europe Phase One Headliners (po abecednom redu):
Above & Beyond
Adam Beyer
Afrojack
Alesso
Armin van Buuren
Carl Cox
Dash Berlin
David Guetta
Hardwell
Jamie Jones
Marco Carola
Martin Garrix
DJ Snake
Solomun

Support (po abecednom redu):
Gouryella
Hot Since 82
Ida Engberg
Joseph Capriati
Markus Schulz
Nic Fanciulli
W&W

SPLIT // 15.16.17. // JUL

 

VIŠE OD 150.000 STRANIH TURISTA DOLAZI U HRVATSKU NA 4. ULTRA EUROPE FESTIVAL U SPLITU
 
NAJVEĆI MEĐUNARODNI FESTIVAL U HRVATSKOJ OPET DOVODI NAJJAČA SVETSKA IMENA – LINE UP VREDAN  4.000.000 EURA

5 STAGE-OVA / 4 LOKACIJE / 150 STRANIH IZVOĐAČA  / 7 DANA / PRODUKCIJA VREDNA 3.000.000 EURA

www.ultraeurope.com/tickets/ultra-europe

www.facebook.com/UltraEurope

www.instagram.com/ultraeurope

www.twitter.com/ultraeurope
www.youtube.com/user/UMFTV
www.mixcloud.com/umfradio