Home

VESTI

ULTRA Europe 2017. u Splitu

No Comments Festival

ULTRA Europe 2017. u SplituSpektakl se vraća u Split: ULTRA EUROPE 2017. U SPLITU! U zadnjoj godini petogodišnjeg ugovora ULTRA Europe se vraća u Split, a CROATIA MUSIC WEEK održaće se od 13. do 19. jula 2017. i na Braču, Hvaru i Visu.
 

Potvrđeno je da će se peto, jubilarno izdanje ULTRA Europe festivala održati u Splitu na stadionu Poljud od 14. do 16. jula 2017. Festival u Splitu jedini je ULTRA festival koji nosi dodatni naziv Europe’s Premier Destination Music Festival jer, uz vrhunsku muziku, stavlja naglasak na Split, Dalmaciju i lepote hrvatske obale.

 

Split će u zadnjoj godini trajanja petogodišnjeg ugovora još jednom ugostiti više od 150.000 posjetitelja, a bogat glazbeni program pod nazivom Croatia Music Week trajat će od četvrtka, 13. srpnja do srijede, 19. srpnja u Splitu te na Braču, Hvaru i Visu.

 

Na sastanku u Miamiju s vlasnicima licence ULTRA festivala potvrđeno je da će se u skladu s petogodišnjim ugovorom između vlasnika i hrvatskih partnera ULTRA Europe 2017. održati u Splitu.

 

Split je domaćin ULTRA Europe festivala od prvog izdanja koje je održano 2013. godine, a zadovoljstvo principala lokacijom, ponudom, sadržajima i lepotama Hrvatske potvrđeno je potvrdom lokacije održavanja festivala i za peto izdanje u poslednjoj godini trajanja ugovora. Nikola Bušljeta, direktor ULTRA Europe festivala, komentarisao je: „Jako smo zadovoljni što je Split i ove godine dobio najviše moguće ocene vlasnika licence pa će i petu godinu u nizu ugostiti više od 150.000 posetilaca festivala. ULTRA Europe tokom godina je postao drugi najposjećeniji ULTRA festival nakon onog u Miamiju, a to smo postigli svakako i zahvaljujući fantastičnoj lokaciji festivala. Ove godine posetilaci su u Split stigli iz 143 zemlje, a iduće godine ćemo se posebno potruditi da petu završnu godinu festivala u Hrvatskoj obeležimo još bogatijim programom te da u Split i na dalmatinske otoke dovedemo još više posetilaca.“

 

 

 ULTRA Europe 2017. u Splitu

ULTRA Europe 2017. u Splitu

 

 

Svi koji planiraju doći na peti ULTRA Europe festival već danas se mogu pred-registrovati kako bi mogli kupiti karte po „Early Bird“ cenama. Više detalja o programu i lokacijama festivala moći će se pronaći na web stranici te na Facebook stranici festivala.

ULTRA Europe je najveći međunarodni muzički festival u Hrvatskoj koji je ove godine u julu okupio više od 100.000 posetilaca iz 143 zemlje. Jedini je evropski ULTRA festival, a uz najbolje svetske DJe i vrhunsku produkciju promoviše i hrvatske prirodne lepote. Posetilaca festivala obično se zadržavaju u Hrvatskoj i duže u odnosu na trajanje festivala pa je Grad Split zabeležio prosečno trajanje boravka od 7 dana u nedelji održavanja trodnevnog ULTRA Europe festivala u julu. Četvrto izdanje festivala online je pratilo više od 6 miliona fanova, što splitsku ULTRU čini drugim najjačim ULTRA festivalom na svetu nakon Miamija koji se održava još od 1999. godine. ULTRA je jedan od najvećih svetskih EDM festivala koji se održava na 5 kontinenata i 10 lokacija, među kojima su neki od najvećih svetskih gradova: Miami, Rio De Janeiro, Singapore, Tokio, Santiago De Chile, Seul, Hong Kong, Bangkok i Buenos Aires.