Home

VESTI

U prodaji ulaznice za Pančevački jazz festival 2012

No Comments Festival

U prodaji ulaznice za Pančevački jazz festival 2012Poznat je kompletan program predstojećeg 15. Pančevačkog jazz festivala, koji će se održati u Kulturnom centru Pančeva 10. i 11. novembra, a cena  ulaznice po danu iznosi 400 dinara.
  
„U subotu i nedelju, 10. i 11. novembra, održaće se jubilarni 15. Pančevački jazz festival. Kao i do sada, publika će zahvaljujući koncepciji festivala imati prilike da vidi svetske zvezde, kao i nastupe domaćih muzičara.
  

Pažljivim odabirom i idejom: sadržaj ispred forme, PJF se bitno razlikuje od ostalih u regionu, a samim tim je među muzičarima jedan od najomiljenijih. Pozivamo sve ljubitelje dobre muzike da posete 15. Pančevački jazz festival, da vide i čuju kako tradicionalniji jazz izraz, tako i nove trendove“, izjavio je Dušan Ivanišević, umetnički direktor festivala.

 

Ulaznice se mogu kupiti na blagajni Kulturnog centra Pančeva (Vojvode Živojina Mišića 4), radno vreme blagajne: ponedeljak – sreda od 09.00 do 22.00h, četvrtak – nedelja od 16.00 do 22.00h, broj telefona – (+381 13) 346 579.

Prvog festivalskog dana, 10. novembra, u dvorani Kulturnog centra Pančeva nastupiće jedan od najpoznatijih evropskih jazz pijanista Eric Legnini (20.30h) uz pratnju dva vrsna muzičara, kao i legendarni američki saksofonista Kenny Garrett sa svojim kvintetom (22h).
Nakon njihovih nastupa, u foajeu KC Pančeva od 23.30h biće održan jam session sa gostima festivala i poznatim domaćim jazz muzičarima.

Dan kasnije, 11. novembra, Pančevo će ugostiti izvrsnu američku pevačicu osobenog glasa Stacey Kent (22h). Njen glas je u klasi vokala najvećih jazz pevačica kao što su Billie Holiday i Ella Fitzgerald, a stil pevanja Stacey Kent neki porede sa izvedbama čuvenog Nat King Colea.

 

 

 U prodaji ulaznice za Pančevački jazz festival 2012

UKenny Garrett

 

 

U dvorani Kulturnog centra Pančeva pre Stacey Kent, sviraće Pančevo All Stars Band (20.30h) sastavljen od najboljih pančevačkih jazzera, dok će nakon njenog koncerta, od 23.30h, u foajeu KC Pančeva biti održan jam session sa gostima festivala i poznatim domaćim jazz muzičarima, uključujući Big Band jazz omladine Vojvodine pod dirigentskom palicom Aleksandra Jaćimovića.

Pančevo All Stars Band čine Ognjen Popović, Ivan Aleksijević, Slobodan Gerić, Bojan Nikolić, Dušan Ivanišević, Kristijan Mlačak, Sava Ramjanac, Popović Nenad, Dušan Đurišić, Robert Hauber, Filip Krumes, Aleksandar Cvetković, Vladimir Nikić, Aleksandar Bijelić, Bane Gluvakov i drugi. 

 

Pančevački jazz festival je pokrenut 1998. godine i od tada su u okviru njegovih pograma nastupali mnogi renomirani svetski izvođači, kao i najcenjeniji jazz umetnici domaće scene. Tako je za četrnaest godina postojanja Jazz festival ugostio poznata imena kao što su, između ostalog: Mike Stern, Dave Weckl, Roy Hargrove, Eddie Henderson, Denise Janah, Adriane Muttenthaler, Lynne Arriale, Bojan Zulfikarpasić, Victor Bailey, Hubert Tubbs, i drugi…

Na festivalu se prostor daje i muzičarima poniklim u Pančevu, koje decenijama ima svoju jazz publiku i izvođače. Festival najčešće prati i izložba fotografija, a 2008. godine objavljena je publikacija posvećena desetogodišnjici postojanja manifestacije. Umetnički direktor festivala je jazz umetnik Dušan Ivanišević, a organizator Kulturni centar Pančeva.

 

 

 U prodaji ulaznice za Pančevački jazz festival 2012

Eric Legnini Trio

 

 

15. Pančevački jazz festival

10. i 11. novembar 2012. – Kulturni centar Pančeva

Program

10. novembar
 
Dvorana Kulturnog centra Pančeva, 20.30h
ERIC LEGNINI TRIO (BELGIQUE)
Eric Legnini – piano
Franck Agulhon – drums
Diego Imbert – bass

Dvorana Kulturnog centra Pančeva, 22h
KENNY GARRETT QUINTET (USA)
Kenny Garrett – sax, alto and soprano
Corcoran Holt – acoustic bass
McClenty Hunter – drums
Vernell Brown – piano
Rudy Bird – percussion

Foaje Kulturnog centra Pančeva, 23.30h, Jam session

11. novembar

Dvorana Kulturnog centra Pančeva, 20.30h
PANČEVO ALL STARS BAND

Dvorana Kulturnog centra Pančeva, 22h
STACEY KENT BAND (USA)
Stacey Kent – vocal
Jim Tomlinson – sax
Graham Harvey – piano
Calum Gourlay- bass
Matt Skelton – drums

Foaje Kulturnog centra Pančeva, 23.30h, Jam session – Big Band jazz omladine Vojvodine, dirigent: Aleksandar Jaćimović