Home

VESTI

Trio SVETI & Musicology festival humanitarna svirka

No Comments Festival

Trio SVETI & Musicology festival humanitarna svirkaVeliko nam je zadovoljstvo da najavimo humanitarni koncert, Trio SVETI (Marko Đorđević, Vasil Hadžimanov & Branko Trijić sa gostom – Tivon Pennicott, tenor sax), na kome ćemo ujedno predstaviti i Musicology festival koji se ove godine prvi put održava na teniskim terenima Kalemegdana.

  

Trio Sveti je pravi izraz poštovanja i ljubavi koju članovi ukazuju, muzici, publici i jedan prema drugome.
 

~ Tivon Pennicott ~

Tivon Pennicott je rođen u Džordžiji 1985 godine. Tenor saksofon je zasvirao u srednjoj školi, osvojivši priznanja jako rano kao izvanredan solista. Tivon pennicott nam dolazi zaslugom DrumDum Festivala u Leskovcu, koji se održava 25 i 26 juna, na kome će trio SVETI sa gostom nastupiti 26/06. Njegov jedinstveni stil čine majstorski osećaj za ritam, ukusnie melodične linije i njegovo duboko razumevanja važnosti gruva. Tivonova sviračka zrelost proteže se daleko izvan njegovih godina, stvarajući muziku koja je osvežavajuća, pronicljiva i slasno uzbudljiva.

~ Marko Đorđević ~

Predvodnik internacionalne grupe Sveti, stacioniran u Njujorku, a domaći džez auditorijum je imao priliku da se upozna sa njegovom muzikom na otvaranju Beogradskog džez festivala 2007. godine. Modern Drummer magazin ga naziva "bubnjarem svetske klase" i "pravim inovatorom", dok je sajt Jazz.com nazvao njegov poslednji album "virtuoznim". Sarađivao je sa Lionelom Louekeom, Wayneom Krantzom, Ericom Lewisom, Aaronom Goldbergom i drugima. Nedavno je uvrsten u knjigu The New Face Of Jazz, kojoj su tema najznacajniji jazz muzicari naseg vremena.

 

 

 Trio SVETI & Musicology festival humanitarna svirka

Trio SVETI & Musicology festival humanitarna svirka

 

 

~ Vasil Hadžimanov ~

Najpoznatiji kao predvodnik VH banda, vodećeg fusion sastava na ovim prostorima i stalni klavijaturista grupe Darkwood Dub. Školovao se na čuvenom Berklee-u, a tokom kratkog boravka u Njujorku sredinom devedesetih svirao je sa muzičarima kao što su Matt Garrison, Rodney Holmes, David Binney, Danny Sedownick, itd.

~ Branko Trijić ~

Učio je gitaru kod čuvenog Radomira Mihajlovića-Točka, a zatim otišao na usavršavanje u Holandiju, gde je diplomirao na Muzičkoj akademiji u Amsterdamu. Nastupao je sa Decom Loših Muzicara, Rambom Amadeusom, Vasil Hadžimanov bendom i drugima. Predvodi i svoju grupu Konzilium.

FB event

#WeDoLoud
#WeDoFun
#WeDoAwesome
#WeAreMUSIC

Trio SVETI & Musicology festival humanitarna svirka

Sreda 25/6, 22h

Najbolje svirke u službi dobrog provoda.

Mi smo Vaš
Summer Stage BITEFARTCAFE

063.594.294
063.594.054
011.3229.822

www.facebook.com/summerstagebelgrade
www.bitefartcafe.rs
www.facebook.com/bitef
www.twitter.com/BitefArtCafe