Home

VESTI

The Kooks stižu na INmusic festival!

No Comments Festival

The Kooks stižu na INmusic festival!Rock zvijezde novog milenijuma, britanski The Kooks svoj prvi nastup u Hrvatskoj zasviraće na INmusic festivalu!

Grupa The Kooks nastala je 2004. godine kada su, sudelujući u muzičkom projektu, polaznici Brightonovog Instituta za modernu muziku, Luke Pritchard i Max Rafferty upoznali ostale članove te vlastitu te počeli zajedno svirati radi zajedničke ljubavi prema muzici Rolling Stonesa, Boba Dylana, grupe The Police i Davida Bowiea'Kooks''Hunky Dory', poslužila je kao idealno ime za novoosnovani bend.

  

Kao veliki fanovi, za ime benda odabrali su poznatu Bowijevu pesmu s albuma Hunky Dory.. Karijera im je eksplodirala gotovo u istom trenutku kada su počeli svirati – počevši s nastupima u klubovima u Brightonu, iznimno brzo 'zapeli su za uho' mnogim muzičkim menadžerima! O te sudmah nakon nakon izdavanja svog prvi EP-a potpisali ugovor s velikom diskografskom kućom. U isto vreme kada je izašlo debitantsko izdanje The Kooksa, na britanskoj glazbenoj sceni pojavio se još jedan hvaljeni debitantski album -– 'Whatever People Say I Am, That's What I'm Not' grupe Arctic Monkeys. Zahvaljujući svežem zvuku ta dva benda, The Kooks i Arctic Monkeys, predstavljaju rađanje nove ere britanskih gitarističkih bendova.

 

Veliki početni uspeh na samom početku karijere grupu The Kooks lansirao je u vrhove top lestvica, a novim albumima nastavili su graditi svoju uzlaznu karijeru i razvijati svoj zvuk. Nakon prvog albuma 'Inside In/Inside Out' koji je dosegao visoko drugo mjesto na "UK Albums Chart"britanskoj lestvici, drugi album 'Konk' zaseo je na prvo mesto! Sledeća dva albuma, 'Junk Of The Heart' i 'Listen', rezultirali su novim hitovima. Njihove pesme fanovi i mediji opisuju kao neverojatno zaraznima, a iako oni sami za sebe kažu da su zapravo pop bend, jasno je kako su na njihov 'novomilenijski' gitaristički zvuk uticaj imali mnogi muzički žanrovi – od britpopa preko rocka i post punka do elemenata funka i hip hopa koji se mogu čuti u najnovijem, remix albumu, 'Hello, What's Your Name?' iz prosinca 2015. godine. Album 'Listen', za kojega ujedno kažu i da je album njihovih života, Luke Pritchard opisao je rečima "To je svet koji izgleda i zvuči predivno". The Kooks će predivno zvučati i na pozornici INmusic festivala te su još jedan odličan bend s kojim će započeti leto 2016. godine! 

 

 

 The Kooks stižu na INmusic festival!

The Kooks stižu na INmusic festival!

 

 

Jedanaesti INmusic festival, uz prvi hrvatski nastup grupe The Kooks, uveličat će The Kooks, Florence + The Machine, PJ Harvey, Yeasayer, The Heavy, Pat Thomas and Kwashibu Area Band, Monoswezi i još mnogi drugi!

INmusic festival #11 održaće se od 20. do 22. juna 2016. godine na Jarunu u Zagrebu uz potporu Ožujskog piva kao powered by sponzora te OTP banke koja omogućava beskontaktno plaćanje na festivalu.

Ulaznice su dostupne putem službenog festivalskog web shopa, mogu se uplatiti u više od 100 poslovnica OTP banke Hrvatska te se mogu kupiti u Dirty Old Shopu u Zagrebu. Cena trodnevne festivalske ulaznice iznosi 299 kuna (+ troškovi transakcije) dok cena za sedmodnevni festivalski kamp iznosi 200 kuna (+ troškovi transakcije) i dostupna je samo putem službenog INmusicovog webshopa.

Sve dodatne informacije dostupne su na www.inmusicfestival.com te na INmusicovim društvenim mrežama.