Home

VESTI

The GO Team na Vip In festivalu

No Comments Festival

Britanski sastav “The Go! Team” nastupiće drugog dana na ovogodišnjem “Vip In” muzičkom festivalu koji se održava 3. i 4. juna u Zagrebu.

Šestočlana postava sastava “The Go! Team” dolazi iz engleskog grada Brajtona. Atrakcija kod kuće, a nešto kasnije i širom sveta, članovi grupe postali su 2004. godine nakon objavljivanja debi albuma ˝Thunder, Lightning, Strike˝ koji im je doneo i nominaciju za muzičku nagradu Merkjuri.

Iako bend uglavnom na svojim albumima koristi semplove, žive nastupe odlikuju instrumenti – dva bubnja, bendžo, gitara, bas i klavijature.

Karijeru sastava “The Go! Team” pokrenuo je glavni autor i gitarista benda Ian Parton, koji je 2000. objavio EP ˝Get It Togheter˝. To je izdanje predstavljalo njegov solo projekat koji je podržao i legendarni voditelj na BBC radiju Džon Pil.

Nakon uspešne pilot epizode, Partonu su se pridružili Sam Duk (gitara, bendžo, bubnjevi), Džejmi Bel (bas gitara), Kaori Tsučida (bubnjevi, gitara, klavijature), Či ˝Ky˝ Fukami Tejlor (bubnjevi) i “Ninja” (vokal) te je osnovan pravi bend.

Njihov sledeći projekat, EP ˝Junior Kickstart˝ objavljen je tek 2003. godine. Prvi pravi album ˝Thunder, Lightning, Strikes˝ za izdavačku kuću “Memphis Industries” predstavljen je 2004. godine, nakon čega su postali vruća vest u gotovo svim britanskim muzičkim časopisima.

Svoj poslednji album ˝Proof of Youth˝, članovi sastava “The Go! Team” objavili su krajem 2007. godine.

"Vip In festival" je najveći i najznačajniji festival u Hrvatskoj i jedan od najvećih u celom regionu. Prethodnih godina na festivalu su učestvovali bendovi kao što su "Sonic Youth", "Happy Mondays", "New York Dolls", "Iggy & The Stooges", "Asian Dub Foundation", "Franz Ferdinand" i drugi.

Manifestacija se održava na poznatom zagrebačkom izletištu Jarun, a program će se odvijati na 4 bine. Ulaznice za oba dana mogu se, po pretprodajnoj ceni od 350 kuna (oko 47 evra), kupiti do 29. aprila.

Posle ovog datuma ulaznice će biti nešto skuplje, dok će se na samom ulazu ulaznica za oba dana prodavati po ceni od 450 kuna ili približno 60 evra.

 

 

 

 

Izvor:

B92.net