Home

VESTI

The Artist u filmskom programu Nisvilla

No Comments Festival

The Artist u filmskom programu NisvillaNišville jazz festival je otkupio prava za prikazivanje filma “The Artist” francuskog reditelja Michela Hazanaviciusa.

 

Film koji je na poslednjoj dodeli nagrada Američke filmske akademije dobio pet “Oskara” – u većini najvažnijih kategorija: najbolji film, režija, glavna muška uloga, kostim i originalna muzika. 

 

“The Artist”, za koji je muziku napisao Ludovic Bource, a jazz segmente soundtracka snimio Brussels Jazz Orchestra, koji nastupa na Nišvillu u subotu 17. avgusta – biće prikazivan svake večeri od 16. do 19. avgusta u sklopu programa na Movie stage-u, za koji je ulaz besplatan! Ovaj program će predstaviti još i veliki broj filmova sa jazz i blues tematikom, kao i ostvarenja za koja su muziku radili poznati jazz muzičari.

Podsećamo da će Brussell Jazz Orchestra 17. avgusta na Nišvilu zajedno sa dvoje vrhunskih vokala Mariom Joao i Davidom Linxom izvesti program “A Different  Porgy, Another Bess” sastavljen od arija iz čuvene opere Džordža Geršvina “Porgi i Bess”.

 

 

The Artist u filmskom programu Nisvilla
The Artist u filmskom programu Nisvilla