Home

VESTI

Supernatural festival nedelja 21. maj Ada Huja

No Comments Festival

Supernatural festival nedelja 21. maj Ada HujaSupernatural festival, nedelja 21.maj od 12 do 20H, Ada Huja, nastupaju Lollobrigida, Irie FM,  Kanda Kodža i Nebojša, Nikola Vranjković kao i Dečiji hor Čarolija i Leontina, DF hor u okviru dečijeg programa.
  
Karte po ceni od 600RSD u prodaji su na svim blagajnama Eventima. 10% od ukupnog prihoda svih prodatih karata Supernatural ulaže u dalje pošumljavanje Ade Huje.
  

Predstojedeg vikenda u nedelju 21. maja održava se drugi dan ovogodišnjeg Supernatural festivala na Adi Huji. Program jedanaestog po redu Supernatural festivala obedava dobru zabavu za sve uzraste. U okviru muzičkog dela festivala nastupaju dečiji hor Čarolija i Leontina, DF hor, Lollobrigida, Irie FM, Kanda, Kodža i Nebojša i Nikola Vranjković, dok de festival obeležiti i predstavljanje autentične gastronomije Srbije i brojna dešavanja sa ciljem da podignu svest o važnosti očuvanja životne sredine i upoznaju posetioce festivala sa zdravim i ekološkim životnim stilovima.
 
Zelena  pijaca  hrane  autentičnih  proizvoda  Srbije  najvišeg  kvaliteta,  okupide  mala  poljoprivredna gazdinstva iz okoline Beograda, Velike Plane i Leskovca koji još uvek čuvaju stare sorte voda i povrda, uzgajivače autohtonih rasa domadih životinja sa Stare Planine. Pijaca de predstaviti “Slow food” koncept pristupa  hrani  i  domade  delikatese  proizvedene  po  tradicionalnim  recepturama.  Deo  pijace  bide  i otvorena kuhinja gde de renomirani majstori kuhinje pripremati gurmanske zalogaje za sve sladokusce.

 

 

 Supernatural festival nedelja 21. maj Ada Huja

Supernatural festival nedelja 21. maj Ada Huja

 

 

 Zelena zajednica ekoloških organizacija upoznade posetioce sa svim aspektima zaštite životne sredine, Welness radionice kapuere, joge, masaže, izložba lekovitog i aromatičnog bilja promovisade harmoniju duha i tela, Danube Village upoznade sve zainteresovane sa biodiverzitetom i ekoturizmom na Dunavu, dok  de  radionice  za  decu  kroz  zabavu  i  igru  upoznati  mališane  kako  se  sadi  lekovito  bilje,  lavanda, ruzmarin, majčina dušica, zašto su važne pčele i kako da kroz veselu potragu za blagom otkriju važna znanja za zdraviju i zeleniju planetu.  
 
Karte za festival po ceni od 600 RSD u prodaji su na svim prodajnim mestima Eventima, dok de na dan festivala modi da se kupe na ulazu u Supernatural park na Adi Huji po ceni od 800RSD. Na dan festivala do 14H za decu i roditelje ulaz de biti besplatan. Podsedamo i da sve karte prethodno kupljene za 23. april važe 21. maja.  
 
Realizacija Supernatural festivala u produkciji Marsh Creative Production.

 

 

Supernatural festival nedelja 21. maj Ada Huja

Supernatural festival nedelja 21. maj Ada Huja

 

 

Supernatural pokret – Supernatural ekološki pokret osnovan je 2007. godine sa vizijom Srbije kao ekološke države. Mi vidimo Srbiju kao energetski efikasno društvo koja koristi obnovljive izvore energije, zemlju bogate biološke raznovrsnosti, efikasnu u menadžmentu otpada, zemlju organske poljoprivrede i zdrave ishrane, Srbiju sa čistim vazduhom, rekama i tlom. Sve što smo radili i što planiramo da radimo u bududnosti temelji se na našoj ljubavi prema Majci Zemlji i viziji društva u kom su primarne vrednosti ekologija, znanje i kultura. www.supernatural.rs

Supernatural projekat revitalizacije Ade Huje – U prethodnih pet godina projekta revitalizacije Ade Huje, Supernatural pokret je uspeo da transformiše deponiju u park. Do danas smo sanirali 3.000 kubika građevniskog šuta koji se nalazio na Adi Huji i napravili park koji je proglašen za jedan od 25 najboljih projekata u Evropi. U Supernatural parku na Adi Huji koji je do danas posetilo više od 50.000 ljudi, zasadili smo 500 novih sadnica drveda, 2.000 biljaka i napravili 5 vrtova. www.supernatural.rs/projects/supernatural-park

 

Supernatural festival je dnevni festival koji slavi Dan Zemlje i promoviše zdrave i održive ekološke životne stilove. Osnovan 2007. Supernatural festival je najvedi ekološki događaj ove vrste u Srbiji koji okuplja brojne posetioce, ekološke organizacije, stručnjake, akademske institucije, lokalne proizvođače organske hrane, umetnike i ličnosti iz javnog života. Festival je aktivistička platforma koja je pokrenula i promovisala projekte u oblasti reciklaže otpada, održivog transporta i energetske efikasnosti, organske poljoprivrede kao i projekat revitalizacije ekosistema Ade Huje. www.supernatural.rs/projects/supernatural-festival