Home

VESTI

Steve Lawler dolazi na Refresh!

No Comments Festival

Steve Lawler dolazi na Refresh!

Zbog neodložnih obaveza u Engleskoj, James Zabiela primoran je da otkaže seriju nastupa krajem jula, uključujući i nastup na otvaranju ovogodišnjeg Refresh festivala 30. jula. Njegova agencija je odmah reagovala i uz izvinjenje publici odlučila da organizatorima ustupi nastup legendarnog Steve Lawlera.

Zabiela žali zbog ovih neizbežnih izmena u rasporedu svoje svetske turneje i poručuje fanovima da će prvom sledećom prilikom nastupiti u Crnoj Gori. Ikona svetskog progressive house zvuka Steve Lawler biće više nego adekvatna zamena za mladog Zabielu, budući da su organizatori festivala pokušali i ranije da obezbede eksluzivni nastup ovog legendarnog producenta iz Engleske.

Steve Lawler pomera granice klupskog zvuka već blizu dve decenije i danas važi za apsolutni autoritet svetske DJ scene. Njegovi miks albumi “Dark Drums” i “Lights Out” bili su prekretnice house muzike u proteklih deset godina, a sam Lawler je oblikovao scenu sa izdanjima njegovih etiketa “Harlem” i “Viva” koje su pronašle put do nebrojenih DJ setova širom planete.

Iskusni Lawler prošao je dug put od organizacije ilegalnih žurki po severu Engleske o kojima je čak pisao i sam Laurent Garnier, da bi stigao do neprocenjivog uticaja i pružanja prilike novim zvezdama kao što su Audiofly, Simon Baker, pa čak i sam Zabiela. Njegovi singlovi potpisani su na nebrojenim miks albumima drugih velikana.

 

Steve Lawler dolazi na Refresh!
 
 

Još uvek se na najvećim svetskim festivalima u zoru može čuti neprevaziđena Lawlerova himna “Rise In” ili klasik “Out At Night”. U novije vreme, njegove singlice “Courses For Horses” i “Violet” obeležile su neke od najvećih svetskih klubova među kojima je i prestižni “Rennaisance”, a na listi slavnog Lawlera u četvrtak 30. jula konačno će biti upisani i kotorski Maximus.

Završen je i konkurs za nastup na ovogodišnjem Refresh festivalu na kojem je učestvovalo preko 120 kandidata iz Crne Gore, Srbije, Hrvatske, BiH i Slovenije, a zanimljivo je da su na konkusu učestvovali i po jedan Kanađanin, Čeh i Francuz!

Među četvoricom najuspešnijih kandidata je i Herceg-Novljanin Slobodan Popović poznatiji kao P.S. koji će nastupiti sa Steve Lawlerom, dok će sutradan binu sa Adam Beyerom podeliti Subotic, mladi producent iz Užica koji je ove godine nastupio i na Exit Dance Areni.

Phill Dirty dolazi iz Beograda i u subota 1. avgusta njegov zadatak biće da otvori nastup velikog Darrena Emersona. Nedelja 2. avgusta je veče kada u Maximus dolazi superslavni Bob Sinclar a sa njim će imati priliku da nastupi Mr. Jools iz Podgorice.

Pored festivalskih hedlajnera i pobednika konkursa, na Refreshu će još nastupiti i Marko Milosavljević, Fakir, Novak, Vegim i tandem Big R & Flo. Festivalski domaćini biće iz selekcije crnogorskih disk džokeja kao što su Goran Ivanović, Nessuno, Nenad i Serchi.

Od ponedeljka 20. jula cena četvorodnevnih ulaznica za Refresh festival je 49 evra, odnosno 4700 dinara. Ulaznice se prodaju u svim T-Centrima Crnogorskog Telekoma, kao i u Gigstix prodavnicama koje se nalaze u beogradskoj koncept radnji Supermarket i novosadskom tržnom centru Pariski magazin. Ulaznice za treći Refresh mogu se kupiti i putem sajtova Gigstix.com i Refreshfestival.com.