Home

VESTI

Spektakularnom žurkom u klubu Drugstore završen Resonate!

No Comments Festival

Spektakularnom žurkom u klubu Drugstore završen Resonate!Šesto po redu izdanje Resonate festivala završeno je spektakularnom žurkom u subotu veče u klubu Drugstore, u organizaciji Sonar Festiala iz Barselone,

  

na kojoj su nastupile velike muzičke zvezde kao što su Mykki Blanco, Biosphere, Addison Groove i osmočasovnom muzičkom radionicom u KC Gradu u prganizaciji Red bull Music Academy.
  

Resonate festival je i ove godine okupio savremene umetnike, stručnjake, istraživače, predavače i muzičare iz celog sveta. Ove godine godine Resoante je posetilo blizu 3000 ljudi, od čega je više od 70% bila publika iz inostranstva. Kao i prethodnih godina program se odvijao u dva različita segmenta: Conference (dnevni program) i Music (noćni program)

Jugoslovenska kinoteka i ovoga puta ugostila je istaknute umetnike i predavače CONFERENCE (dnevnog dela) programa, gde su se dešavale i brojne zanimljive radionice. Glavni deo MUSIC programa se tradicionalno dešavao u Domu omladine Beograda i klubu Drugstore i ovoga puta okupio brojne svetske muzičke zvezde koje su osim svojih muzičkih nastupa imale i predavanja u okviru Resonate muzičke konferencije.

Tokom trajanja festivala publika je moglad a uživa u dve izuzetne izložbe postavljene u galeriji Pro3or – EOAN umetnice Florence To i SIGNALS, čiji su autori Nicolas Sassoon i Rick Silva.

Ono što je Resonate ove godine činilo posebnim je činjenica da je zahvaljujući evropskom projektu WE ARE EUROPE, čiji je Resonate deo od prošle godine, bio partner sa čuvenim španskim Sónar festivalom iz Barselone, kao i nemačkim festivalom Co/Pop iz Kelna.

Resonate je platforma za povezivanje, razmenu znanja i edukaciju, koja spaja vrhunske umetnike i istraživače u bavljenju pozicijom tehnologije u umetnosti u kulturi. Novo izdanje festivala dešavalo se tokom četiri dana po programskom konceptu: MUSIC i CONFERENCE. Umetnici, predavači i muzičari koji su posetili Resonate predstavljaju vrhunac savremene kreativne industrije u svetu.

Resonate Conference imala je preko 50 predavanja i 11 radionica.

 

 

 Spektakularnom žurkom u klubu Drugstore završen Resonate!

Spektakularnom žurkom u klubu Drugstore završen Resonate!

 

 

Ovaj deo programa je jezgro Resonate festivala, a njegova osnovna misija je otvaranje kreativnih procesa u umetnosti kroz nove tehnologije i nove medije. Conference program se ističe po izuzetnim: radionicama, predavanjima, izložbama, prezentacijama, panel diskusijama, projekcijama, i vrhunskim audio vizuelni performansima. Resonate Conference iz godine u godinu uspeva da okupi veliki broj istaknutih umetnika i predavača svetskog glasa, a šesto izdanje festivala posetili su:

AGF / Alan Butler / Alan Warburton / Alessandro Ludovico / Ava Aghakouchak + Maria Paneta / Bani Brusadin / Bogomir Doringer / Christopher Bauder / Daniel Temkin / Dimitri Hegemann/ Dragan Živadinov / Eva Papamargariti / Florence To / Gabrielle Jenks (AND festival) / Gene Kogan / Geoffrey Lillemon + Anita Fontaine / Hans Nieswandt / Jeremy Bailey / Joana Moll / Julie Freeman / Katarina Becic (Ableton) / Kate Sicchio / Lawrence Lek / Lee Ranaldo (Sonic Youth) / Marius Watz / Martin Schneider / Matthew Plummer Fernandez/ Mykki Blanco / N O R M A L S / Nicolas Sassoon / Owen Hindley / Pablo Valbuena /Pussykrew/ Ralf Baecker / Régine Debatty / Rick Silva / Rosa Menkman /  Sebastian Schmieg /  South Kiosk / Thomas Ankersmit + Phill Niblock / Thomson + Craighead / Turo Pekari / Yosuke Ushigome

Resonate radionice – Trodnevna radionica se dešavalu Kulturnom centru Grad, u sradnji sa Sonar +D festivalom,čiji su moderatori i vođe bili Gene Kogan + Andreas Refsgaard i Cedric Flazinski + Julien Gachadoat (N O R M A L S).

Dvodnevne radionice su bile u Jugoslovenskoj kinoteci u petak 21. i subotu 22. aprila, a vodili su ih Joana Moll, Otto Mikonnen i Jonas Gruska.

Jednodnevne radionice, takođe u prostoru Jugoslovenske kinoteke, vodili su Daniel Temkin, Nick Ward + Paul Stapleton, Martin Schneider, Kate Siicho, Pussykrew (Tikul and mi$ gogo) i Mateusz Marpi.

Muzički program Resonatea ugostio je blizu 30 muzičara i velike alternativne zvezde

Prve večeri Resonate festivala nastupio je Stephen O’Malley, koji je član velikog američkog underground sastava Sun O))), i najveći svetski specijalista za glasnu drone gitarsku muziku i alternativni metal, muzičar koji radikalno menja koncept pesme i stvara nezaboravne simfonije buke sam na gitari.

Ovaj poznati svetski gitarista oduševio je svojim specfičnim konceptom publiku Resonate, koju su zagrejali prethodno beogradski gitarista WoO i poznati beogradski bubnjar Nemanja Aćimović.

Druge večeri Resonate festivala, u četvrtak 20. aprla 2017, program se dešavao u klubu Drugstore, gde su nastupili sjajni avangardni elektronski umetnici Roly Porter (Velika Britanija) i Peder Mannerfelt (Švedska) koji ispituju granice futurističke klupske muzike sa one strane techna, kao i  Yves Tumor poznat po eklektičnom ukrštanju žanrova u svojoj jedinstvenoj muzičkoj viziji prilagođenoj otuđenim pejzažima savremenih gradskih prostora. Njima su se pridružili domaći muzičari i DJ-evi – dvojac STEPNIAK, Stevie Whisper, Rastko Lazić, Mirko Lazović i Pavle Popov.

Ove godine velika zvezda Resoante festivala bio je Lee Ranaldo, jedan od najpoznatijih gitarista na svetu i osnivač legenadrne njujorške alternativne rok grupe Sonic Youth. Lee je nastupio na solo koncertu, ali i sa ekskluzivnim pratećim performansom pod imenom „Suspended Guitar“ u toku trajanja konferencije. Njegovom nastupu prethodili su nastupi domaćeg benda Vvhile i izuzetan performance mlade švedska rok umetnice Anna Von Hausswolff sa svojim zavodljivim, glasnim neogothic bendom, koji  je oduševio publiku.

Žurka Easy Tiger, planirana na splavu Sloboda zbog lošeg vremena prebačena je u klub KENOZOIK. Easy Tiger je koncept žurki koje je osmislio Marko Nastić, čija je ideja da na jednom mestu okupi domaće i inostrane DJ-eve i obogati ponudu domaće klubske scene. Ovoga puta uz Marka Nastića nastupili su: Jichael Mackson, Ada Kaleh, Kristijan Šajković i Vladimir Dragaš.

Resonate je završen spektakularnom žurkom u klubu Drugstore – 22. aprila 2017.u organizaciji festivala Sonar iz Barcelone u okviru projetkta WE ARE EUROPE.

Veče je počelo izuzetnim audio-vizualnim performanco beogradskog DJ-a Regena, uz pratnju vizualne umetnce Albe G Corral, na koga se nastavio sjajni Biosphere  – norveški vizionar Geir Jenssena, koji je ambijentalnu elektronsku muziku pre 20 godina izdigao na nivou vrhunske pop umetnosti. Njegovi nastup predstavlja čulno iskustvo nove vrste u kome se kombinuju evokativna muzika i fantastični video radovi, kreirajući paralelnu realnost.

Zatim je na scenu došao ekscentrični, kontroverzni i harizmatični Mykki Blanco, trans dzender hip/hop senzacija, koji je nastupio više u publici nego na bini i oduševio preko hiljadu posetilaca kluba Drugstore.

Posle njega nastupio je kultni britanski DJ – Addison Groove,  a veče su zatvorili nastupi domaćih DJ zvezda: Feloneezy i Jackie Dagger, dok je Lil Taty zabavljao cele večeri pubiku u malom klubu Drigstora.

Resonate + CRACKMUSIC Demoparty

Resonate je zvršen posebnom muzičkom radionicom u saradnji sa Red Bull Music Academy koja se održala juče tokom osam sati u Kulturnom Centru Grad. CRACKMUSIC Demoparty je događaj koji okuplja muzičare i producente, bilo entuzijaste ili profesionalce, sa ciljem da se za osam sati u neformalnom okruženju proizvede što više muzike. Učešće je bilo besplatno, a sve što je potrebno bilo je da se zainteresovani registruju, ponesu slušalice i bilo koji uređaj na kom žele da prave muziku.

www.resonate.io

Facebook: @resonate.io
Twitter: @resonate_io ‬
Instagram: @resonate_io  
#res17