Home

VESTI

Skunk Anansie dolaze na INmusic festival #13!

No Comments Festival

Skunk Anansie dolaze na INmusic festival #13!Održano obećanje – Skunk Anansie dolaze na INmusic festival #13! Nakon objave sjajnih Queens Of The Stone Age, INmusic festivalu #13 pridružuje se još jedno sjajno ime – Skunk Anansie!

  

Na glavnu pozornicu INmusica #13 donose dobro poznate hitove poput "Secretly", "Hedonism", "Weak" i mnoge druge!

  

Nakon neodržanog nastupa u 2016. godini zbog iznenadne bolesti pevačice Skin, Skunk Anansie se vraćaju na INmusic #13 održati svoje obećanje publici dato na pozornici INmusic festivala #11. Poznatu britansku rock četvorku čine harizmatična pevačica Deborah Anne Dyer, poznatija kao Skin, basist Cas, gitarista Ace i bubnjar Mark. Bend je osnovan 1994. godine, a kao inspiracija za ime benda poslužila je zapadnoafrička narodna priča o Anansiju – mitskom čovekolikom pauku iz Gane, uz dodatak reči „Skunk“ koji je imenu benda dao dozu opasnosti. Nepunu godinu dana od njihovog prvog nastupa, čitatelji popularnog muzičkog časopisa Kerrang su ih 1995. godine proglasili najboljim novim britanskim bendom.

 

 

 Skunk Anansie dolaze na INmusic festival #13!

Skunk Anansie dolaze na INmusic festival #13!

 

 

Naredna deceija benda, uz broje nominacije i priznanja, obeležilo je preko 5 miliona prodanih albuma i 7 rasprodatih svetskih turneja. 2004. godine uvršteni su u Guinnessovu knjigu britanskih hit singlova i albuma kao jedan od najuspešnijih britanskih izvođača u poslednjih 50 godina. Nakon što su se 2002. godine članovi benda privremeno razišli, nastavili su se samostalno baviti muzikom, a 2009. ponovo su oformili isti bend te su, nakon održana dva tajna londonska povratnička koncerta, nastavili obogaćivati svet dobrom muzikom! Ukupno su snimili šest studijskih albuma, a poslednji studijski album 'Anarchytecture' izašao je u 2016. godini. Do sada su sarađivali s brojnim muzičkim producentima poput Jeremya Wheatleya (Depeche Mode), Chrisa Sheldona (Foo Fighters, Radiohead, Pixies), Cenzoa Townshenda (U2, Snow Patrol, Kaiser Chiefs) te nastupili na najvećim svetskim festivalima, a nastupali su i za Dalai Lamu te na proslavi osamdesetog rođendana Nelsona Mandela. Fenomenalni Skunk Anansie se prema obećanju vraćaju održati propušteni nastup na INmusic festivalu i ispuniti očekivanja hrvatske publike!

 

 

Skunk Anansie dolaze na INmusic festival #13!

Skunk Anansie dolaze na INmusic festival #13!

 

 

Uz Skunk Anansie za nezaboravne trenutke trinaestog INmusic festivala pobrinuće se i Queens Of The Stone Age kao prvi objavljeni headlineri INmusica #13! INmusic festival #13 održaće se na već dobro poznatoj lokaciji zagrebačkih jarunskih otoka od 25. do 27. juna 2018. godine. Trodnevne ulaznice za INmusic festival #13 dostupne su isključivo putem službenog festivalskog webshopa po ceni od 349 kuna kao i sedmodnevne kamperske ulaznice po cijeni od 250 kuna, a uskoro u prodaju stiže i traženi INmusic blagdanski paket!

Sve dodatne informacije dostupne su na www.inmusicfestival.com te na INmusicovim društvenim mrežama.