Home

VESTI

Savremena elektronska muzika na SHARE konferenciji

No Comments Festival

Savremena elektronska muzika na SHARE konferenciji Potvrđen je prvi deo muzičkog programa ovogodišnje SHARE konferencije koji karakteriše napredna i savremena elektronska muzika izvođača koji aktivno utiču na oblikovanje međunarodne scene i njenih trendova.

Među najinteresantnijima je Tim Exile, klasično obrazovani violinista sa diplomom filozofa i masterom iz elektroakustičke kompozicije koji izvodi inteligentnu plesnu muziku koristeći bazu zvukova koju mu šalju fanovi iz grada u kom nastupa, svirajući na opremi koju sam razvija kako bi u realnom vremenu programirao efekte i muzičke sekvence.

Sve to prati poseban video performans, što će na SHARE-u takođe predstaviti i trenutno dva najaktuelnija audio-vizuelna kolektiva na svetu – Anti VJ i Pfadfinderei.

Multimedija koju stvaraju je proizvod strasti i ekspertize u domenima savremenog dizajna, muzike i novih tehnologija pa će tako jedan od performansa u Domu Omladine publici ponuditi posebna čulna iskustva pobuđena projektovanom svetlosnom instalacijom uz muzičku podlogu koja stvara snažan ambijent.

 

 

Tim exile

Tim exile

 

Nezaobilazna figura berlinske tehno scene DJ Pete će na kratko preneti atmosferu klubova iz podzemlja Krojcberga, ali i u dnevnom programu govoriti o istoriji razvoja scene, što će osim nastupa učiniti i holandski autor 'I-F' koji je vratio italo-disko na velika vrata, ali takođe i velikim hitom 'Space Invaders Are Smoking Grass' ustanovio popularni žanr 'electroclash' na čijim talasima su nastali brendovi poput Ladytron, Peaches, Fischerspooner, DJ Tiga, Miss Kittin i drugi.

Još jedan od bisera elektro žanra začinjen savremenom interpretacijom breakdance muzike je londonski producent DMX Krew koji će nastupiti uživo izvodeći muziku sa 6 dosada objavljenih albuma na etiketi Rephlex koja je u vlasništvu famoznog inovatora Aphex Twin-a.

 

 

 Redlight

Redligh

 

Nekoliko beogradskih klubova u tri dana će istovremeno ugostiti i veliki broj aktuelnih producenata i diskdžokeja koji su svaki na svoj način zaslužni za to kako savremena muzika zvuči danas.

Iz prestonice Engleske dolaze i mračni post-disko duo Spectral Empire, popularni garage producent Redlight, kao i predstavnici nove britanske scene, mistični trio The Claw koji pomera poznate granice elektronske muzike u sastavu Kingdom, Nguzunguzu i Total Freedom.

Druga po redu SHARE konferencija će se održati od 26. do 28. aprila na nekoliko lokacija u Beogradu, a jedinstvene narukvice za besplatan ulazak na sve programe mogu se osvojiti putem raznih konkursa koji su otvoreni do 24. marta na adresi www.shareconference.net .