Home

VESTI

Ring Ring na Belefu: Od Zimbabvea do Jermenije

No Comments Festival

Ring Ring na Belefu: Od Zimbabvea do JermenijeKad je reč o Beogradu i u beogradskoj publici nema muzičara ili umetnika u Evropi I šire koji ne bi hteli da nastupaju na našim festivalima i u salama kod nas. Mathias Muzaza, pevač i lider benda Mokoomba iz Zimbavea jedva čeka da upozna balkansku publiku: "Bez obzira što smo već bili nekoliko puta na turnejamna po Evropi  i da smo svuda uspeli da nateramo publiku da pleše i skače, naša slika Evrope ne može da bude kompletna kad nam fali iskustvo na Balkanu.

   

Znamo već od kolega kako je tu publika posebno vatrena, ali da je istovremeno teško osvojiti je. Verujem da će Mokoomba dići beogradjane na noge i da će uživati u našem Raw Afro-fusion ritmu."
  

Lejla Ćatič, pevačica sarajevske grupe Divanhana, kaže: "Meni je tek 18 i nisam ranje imala puno prilike da dolazim u Beograd. Kad smo počeli da snimamo naš novi album ovde, imala sam konačno šansu da obidjem ovaj prelepi grad. Imala sam veliku, ali pozitivnu tremu pre koncerta na Radio Beogradu, skoro isti kao pre nastupa u rodnom Sarajevu. Stvarno jedva čekamo naš nastup i upoznanje i druženje sa drugim učesnicima festivala"

 

 

 Ring Ring na Belefu: Od Zimbabvea do Jermenije

Ring Ring na Belefu: Od Zimbabvea do Jermenije

 

 

Koncerti "Ring Ring na Belefu" su besplatni, kao i celi program Belefa, i održavaće se na platou ispred Muzeja Istorije Jugoslavije.

Junski program "Ring Ring na Belefu":

25.jun
20.30 Cadabra (Srbija)
21.45 Mokoomba  (Zimbabve)

26.jun
20.30 Divanhana (BiH)
21.45 David Yengibarian Trio (Jermenija/Mađarska)

28.jun
20.30 Tamikrest  (Mali)

Više informacija: www.belef.org