Home

VESTI

RESONATE 2016 je deo platforme WE ARE EUROPE!

No Comments Festival

RESONATE 2016 je deo platforme WE ARE EUROPE!RESONATE 2016 je deo WE ARE EUROPE platforme! Potvrđeni novi izvođači ALEC EMPIRE, HOLLY HERNDON, DANIEL MILLER, PIERRE BASTIEN, NIÑOS DU BRASIL, od 12. do 16. aprila 2016. godine, u Beogradu!
  

Za svoje jubilarno, peto izdanje, Resonate festival obećava uzbudljiv programom tokom pet festivalskih dana, u dve programske celine LIVE + CONFERENCE, od 12. do 16. aprila 2016. 
   

Resonate 2016 s ponosom najavljuje da je deo WE ARE EUROPE platforme, koja okuplja najveće evropske festivale u cilju promocije, produkcije i stvaranja inovativne kulturne prakse. Pored Resonate festivala deo ove platforme su: Sonar, Nuit Sonores, c/o Pop Festival, Reworks, TodaysArt, Elevate – Music & Arts, Insomnia i mnogi drugi festivali.
 
Dnevni, konferencijski deo Resonate festivala kao i prethodnih godina dešavaće se u novoj zgradi Jugoslovenske kinoteke i u Kolarčevoj zadužbini, dok će se noćni, muzički program odigravati u Domu omladine Beograda i nekoliko najatraktivnijih beogradskih klupskih prostora: DOT, 20/44, Magacin Depo i Drugsore.

 

 

RESONATE 2016 je deo platforme WE ARE EUROPE!

RESONATE 2016 je deo platforme WE ARE EUROPE!

 

 

Resonate Live predstavlja muzički program festivala koji nam i ove godine dovodi neke od vodećih svetskih umetnika, koji će pored nastupa imati i predavanja u dnevnom program festivala. Posle najavljenih imena kao što su: Squarepusher, Omar Souleyman, Hans Joachim Roedelius i Rashad Becker, Resonate Live objavljuje listu novih izvođača: Holly Herndon, Alec Empire, Daniel Miller, Pierre Bastien, Matthew Collin,  Niños du Brasil, Rudi Punzo, Mariska de Groot, Kaitlyn Aurelia Smith, uz domaće izvođače, kao što su Gordan Paunović, Mystic Styles, Jan Nemeček…

 

 

RESONATE 2016 je deo platforme WE ARE EUROPE!

RESONATE 2016 je deo platforme WE ARE EUROPE!

Daniel MIller (by Joe Dilworth)

 

 

ALEC EMPIRE – 13. april – predavanje @ Jugoslovenska kinoteka, nastup @ Dom omladine Beograda.

Alec Emprie je nemački muzičar iz Berlina, koji je najpoznatiji kao tvorac i član benda Atari Teenage Riot. Kao istaknutu solo umetnik, producent i DJ broji preko sto izdatih albuma, singlova i EP izdanja, a u svojoj bogatoj karijeri remiksovao je preko sedamdeset pesama za različite umetnike. Jedan je od pokretača digital hardkor podžanra i etikete Digital Hardcore Recordings. Zanimljiv podatak je da je svoj album ''Low on Ice'' u potpunosti snimio na svom laptopu dok je bio na trodnevnoj turneji po Islandu 1994.

 

 

RESONATE 2016 je deo platforme WE ARE EUROPE!

RESONATE 2016 je deo platforme WE ARE EUROPE! Alec Empire

 

 

HOLLY HERNDON – 14. april, Dom omladine Beograda

Holly Herndon je američka kompozitorka, muzičarka iz San Franciska. Trenutno je na doktorskim studijama kompozicije na Stanford Univerzitetu. Njen rad kao kompozitorke je primarno vezan za kompjuter, a često koristi vizualni programski jezik Max/MSP  kako bi kreirala jedinstvene instrumente i vokalne procese. Njena izdanja vezuju se za etikete RVNG Intl i 4AD, a njen najnoviji album „Platform“ koji je izašao 19.maja 2015. doživeo je međunarodno priznanje od strane kritičara.  
 
PIERRE BASTIEN – 12. april – predavanje @ Kinoteka, 13. april nastup @ Domu omladine Beograda
 
Pierre Bstien je francuski vizionar i muzičar, kompozitor, ali i tvorac ekseperimentalnih muzičkih instrumenata. Još kao dete je počeo da pravi muzičke instrumente, koristeći metronom, činele i remenice, da bi 1977. godine započeo saradnju sa Pascal Comeladeom i komponovao muziku za plesne grupe. Nastupao je u ansamblima kao što su: Operation Rhino, Nu Creative Methods i Effectifs de Profil. Tokom 1986. oformio je sopstveni orkestar, Mecanium, kog su činile Meccano mašine, koje sviraju više instrumenata, da bi do 1990. ovaj orkestar činilo preko 80 mašina ''muzičara'', a sa njim je obišao nastupajući ceo svet. Bastien je sarađivao sa brojnim umetnicima, među kojima su: Robert Wyatt, Jac Berrocal, Jaki Liebezeit, Pierrick Sorin, Lukas Simonis i Issey Miyake.

 

 

 RESONATE 2016 je deo platforme WE ARE EUROPE!

RESONATE 2016 je deo platforme WE ARE EUROPE! Pierre Bastien

 

 

Resonate Conference se, kao i prošle godine, nastavlja na Live program i najavljuje preko 20 predavanja i 18 radionica.

Radionice, predavanja, izložbe, prezentacije, panel diskusije, projekcije i izuzetni audio vizuelni performansi, deo su Conference programske celine, koja učesnicima otvara kreativne procese u umetnosti kroz nove tehnologije i nove medije. Poseban uspeh konferencijskog dela Resonate festivala je što iz godine u godinu uspeva da okupi veliki broj istaknutih umetnika i predavača svetskog glasa, a na peto izdanje festival dolaze, između ostalih: Nicholas Felton, Moment Factory, Chris Sugrue, Jürg Lehni, Alex Evans (Media Molecule), Romain Tardy, Atau Tanaka, Murat Pak, Memo Akten, Daniel Hirschmann, Phoenix Perry, Rebecca Fiebrink, Artists & Engineers, Ishac Bertran, Bethany Koby (Technology Will Save Us), Joshua Noble, Darran Anderson, Andreas Müller, Karsten Schmidt, Neil Mendoza, Darsha Hewitt, Jonathan Wohl, Random Studio, Pe Lang, James Auger, Shane Walter, onedotzero, Jakob Bak (CIID), Dennis P Paul (HfK), Joreg (vvvv), Cathrine Kramer, Domestic Data Streamers, Playmodes, Sophi Kravitz, Refik Anadol, Dan Hett, Gorka Cortazar, Gael Hugo, Bengler …

 

 

RESONATE 2016 je deo platforme WE ARE EUROPE!

RESONATE 2016 je deo platforme WE ARE EUROPE! Ninos Du Brasil

 

 

Sa velikim zadovoljstvom najavljujemo 18 radionica koje će ove godine imati izuzetne teme i platforme, među kojima izdvajamo: Machine Learning, DSP / ARM programiranjeg, vvvv, orbbec, the open frame, GLSL…

Resonate je platforma za povezivanje, razmenu znanja i edukaciju, koja spaja vrhunske umetnike i istraživače u bavljenju pozicijom tehnologije u umetnosti i kulturi. Umetnici, predavači i ostali učesnici Resonate festivala predstavljaju vrhunac savremene kreativne industrije u svetu.

Promo spot za Resonate 2016 možete pogledati na ovom linku: www.vimeo.com/158611879

www.resonate.io