Home

VESTI

Regionalna rok scena u KC Gradu – 5. Paralel

No Comments Festival

Regionalna rok scena u KC Gradu - 5. ParalelNakon septembra u znaku muzičkog filma i Paralelnih Vizija, Paralel festival za oktobar priprema dva koncerta.
  
Saša Novak Radulović – Sale&Friends, nekadašnji član sastava Psihomodo Pop i Zoran Čalić Band, suosnivač kultnog benda Majke, nastupiće u Kulturnom Centru Grad: Sale&Friends, u subotu, 8.10, od 20.30h; Zoran Čalić Band, u petak, 14.10, od 21h.
 

Oba muzičara pripadaju talentovanom sloju zagrebačke rok scene 80-ih i 90-ih i istovremeno obojica su na vrhuncu uspeha i popularnosti napustila svoje "matične" bendove i preselili se u druge države.

Sale, danas živi u Nemačkoj, bio je član velike grupe Psihomodo Pop, dok je Zoran jedan od osnivača, jednako kultnih – Majki, a obojica su u inostranstvu nastavili svoj rokerski život i stvaralaštvo, negujući odnose sa bivšim kolegama, a i okupljajući nove umetnike.

 

 

 Regionalna rok scena u KC Gradu - 5. Paralel

Regionalna rok scena u KC Gradu – 5. Paralel

 

 

Tako će se na Saletovom nastupu, u KC Gradu, beogradskoj publici ponovo predstaviti i "poznata lica": Piko Stančić (Film, Psihomodo Pop, Le Cinema) i Udo Barakuda (Azra, Haustro, Le Cinema), kao i Alen Jovanović iz naše grupe Goblini.
 
Četvoročlani, Zoran Čalić Band, dolazi iz Slovenije i važi za aktuelnu regionalnu zvezdu poznatog zagrebačkog izdavača – Dancing Bear. Intervju sa Čalićem, u kom priča o muzičkim počecima u Vinkovcima, saradnji sa Goranom Baretom iz Majki, borbi za rokenrol i alternativnoj sceni u Sloveniji, gde sada živi, možete pročitati i preuzeti (kao celinu ili delove, uz fotografije) sa linka: www.paralel.rs/novosti

 

 

Regionalna rok scena u KC Gradu - 5. Paralel

Regionalna rok scena u KC Gradu – 5. Paralel

 

 

Karte se prodaju na veče koncerata, na ulazu u KC Grad, po ceni od 500 dinara.

Sale&Friends, subota, 8.10, 20.30h – 500 dinara

Zoran Čalić Band, petak, 14.10, 21h – 500 dinara

Takođe, podsećamo Vas da je u toku i tradicionalna Paralelova Nagradna FB radionica Strip i ploče, koja je ove godine proširena i za temu filmskih heroja, a povodom nedavno završenog Festivala Muzičkog Filma i tribine koju smo tim povodm organizovali "Postoje li danas filmski idoli?".

 

 

Regionalna rok scena u KC Gradu - 5. Paralel

Regionalna rok scena u KC Gradu – 5. Paralel

 

 

Više o radionici i o propozicijama učešća na linku:
www.facebook.com/events/121163028338816