Home

VESTI

Prve zvezde 9. Refracta

No Comments Festival

Kid Loco Francuski muzičar Kid Loco, koji izvodi trip-hop sa elementima džeza, britanski trio Belleruche, nemački DJ, producent i remikser Michael Mayer, suvlasnik Kompakt etikete, i DJ Superpitcher iz Nemačke, prvi su potvrdjeni izvodjači devetog Refract festivala u Beogradu, koji će biti održan iz dva dela od 18. maja do 24. juna.

Kid Loco, koga porede sa sastavom Air i Dimitri from Paris, s tim što je jače povezan s dugom tradicijom francuskog popa oličenom u delu Serga Gainsbourga, napravio je niz hitova, kojima je stekao obožavaoce širom sveta.

 

Trio Belleruche (Kathrin deBoer – vokal, Ricky Fabulous – gitara i DJ Modest – gramofoni), debitovao je albumom “Turntable Soul Music”, koji je postao najbrže prodavani debi album izdavačke kuće Tru Thoughts.

Belleruche
Belleruche

Belleruche se mogu pronaći u stilovima Lamba, Portishada, DJ Vadima, Nina Simone, Hendrixa…

Nezaobilazno ime nemačke elektronske muzičke scene, Mićael Mayer, puštao je tokom karijere muziku pred milionima, a kao suvlasnik etikete Kompakt, provodi dane odlučujući šta će novo biti izdato i nadgledajući distribuciju. Ipak, uspeva da uđe u studio i producira sopstvenu muziku, kao i remikse za Pet Shop Boys, Depeche Mode, Foals…

Superpitcher je odrastao na jugu Nemačke, zaveden mekim zvukovima Prefab Sprout, Scritti Politti i Roxy Music. Nakon objavljivanja hit singla “Heroin” 2001, napušta posao i odlučuje da izgradi novi “night lifestyle”, sve više nastupajući kao DJ i usavršavajući produkcijske veštine.

Osim muzičkog programa, koji će biti održan na Kalemegdanu, od 18. do 23. maja biće priredjen i raznovrstan prateći program u Kulturnom centru Grad.

Nastavak Refracta, koji organizuje Kulturni front, imaće u drugoj polovini juna samo muzički program.


Izvor:

SEE cult