Home

VESTI

Projekt Rakija na 10. Demofestu

No Comments Festival

Projekt Rakija na 10. DemofestuDemofest predstavlja novo muzičko ime koje će obogatiti revijalni program jubilarnog, desetog izdanja najvećeg regionalnog festivala demo bendova!

 
Reč je o bendu Projekt Rakija, koji čine članovi iz BiH i Holandije i koji kombinuje prepoznatljivi balkanski zvuk sa žanrovima kao što su rock, electronica, reggae i dance, a na banjalučkom Demofestu će nastupiti 22. jula, poslednje festivalske večeri. 

  

Ova muzička grupa okupljena je oko bh. gitariste Igora Sekulovića, koji pokušava da unese novi život u tzv. Balkan sound kombinujući ga sa visokoenergetskom mešavinom groovy ritmova, bujnom balkanskom duvačkom sekcijom i žestokim rock gitarama. Bend je svojevrsna zajednica kreativca, mladih talenata i iskusnih muzičara, koji ujedinjuju svoje veštine u jedinstveno muzičko iskustvo, što je dobitna formula za vrhunsku zabavu.

Projekt Rakija je debitantski album "Welcome To The Family" objavio 2013. godine i njime ostvario međunarodni uspeh, nakon čega je usledila i prateća turneja širom Evrope. Drugi album nosi naziv "Pump Up The Radio", a objavljen je 2015. godine. Krase ih vrlo energični nastupi i inovativan i originalni zvuk, a bend ne stvara samo muziku, već je okrenut i stvaranju vizuelne umetnosti, kao što je strip, koji su objavili uz prvi album.

 

 

 Projekt Rakija na 10. Demofestu

Projekt Rakija na 10. Demofestu

 

 

Projekt Rakija se trenutno nalazi na velikoj festivalskoj turneji, u sklopu koje će zasvirati i na banjalučkom Demofestu.  Podsećamo, jubilarno izdanje Demofesta je podržala Banjalučka pivara kao glavni pokrovitelj, prijatelj festivala je kompanija m:tel, a zvanični telefon festivala je Huawei P10.

U revijalnom  programu desetog Demofesta nastupiće slavna svetska imena kao što su Marky Ramone, Ky-Mani Marley, Rudimental DJ, zatim Freemasons, Funkerman i Dubioza kolektiv, te Lačni Franz, Edo Maajka, Bad Copy, kao i grupe Sopot, Shanghai Street Fight i Važno obavještenje.