Home

VESTI

Programi u okviru Beogradskog festivala igre

No Comments Festival

Programi u okviru Beogradskog festivala igreKao deo paralelnih programa ovogodišnjeg Beogradskog festivala igre, a u saradnji sa Narodnim pozorištem u Beogradu, publika će na sceni ovog teatra moći da pogleda dve zanimljive predstave.
   
Koreodrama „Oni“ u koreografiji i režiji Đorđa Makarevića, igraće se 27. marta na velikoj sceni nacionalnog teatra. Ovaj komad je nastao u toku prošle sezone, u okviru programa „Mladi koreografi“.
  

Osmišljena po istinitom događaju, postavka je od svoje premijere zavredela nagrade domaćih udruženja i naklonost publike. Izvođenje ovog dela, biće između ostalog i mogućnost da inostrani koreografi, igrači, novinari, kritičari i drugi gosti festivala, pogledaju jedan naslov sa domaćeg repertoara. 

 

Gostovanje Nacionalnog baleta iz Tirane, zakazano je takođe u saradnji sa Beogradskim festivalom igre, a program podrazumeva dva starija koreografska ostvarenja Anželina Preljokaža. Komade „Svadba“ i „La Stravaganza“ beogradska publika će videti 8. aprila, i to na Sceni Raša Plaović Narodnog pozorišta, nakon čega će albanski balet nastupiti sa istim programom u Nišu i Novom Sadu.

 

 

 Programi u okviru Beogradskog festivala igre

Programi u okviru Beogradskog festivala igre

 

 

13. Beogradski festival igre se održava od 19. marta do 10. aprila, pod visokim pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Srbije i u saradnji sa Delegacijom EU u Srbiji. Realizaciju programa su podržali Pokrajinski sekretarijat za kulturu AP Vojvodine, gradovi Beograd i Novi Sad. Generalni sponzor Beogradskog festivala igre je kompanija Vip mobile.