Home

VESTI

“Prodigy” kompletirali listu izvođača za festival u Beogradu

No Comments Festival

"Prodigy" kompletirali listu izvođača za festival u BeograduKompletirana je lista stranih izvođača koji će uz “Prodidži” (The Prodigy) nastupiti 15. septembra u Beogradu, pa pored već najavljenog Skrileksa, dolaze i “Čejs end status” (Chase&Status), dabstep atrakcija Kaspa, Zejn Lav i mnogi drugi.

 

Sudeći po izvođačima, Kalemegdan će tog dana biti najbučnije i najrazigranije mesto u regionu, a posetioce očekuje odličan provod.
 

Srbija i bend “Prodidži” uspostavili su saradnju još kada je bend prvi put svirao u Srbiji 1995. godine, i to kao prvi strani izvođač koji je nastupio u Srbiji posle više od 10 godina. 

 

Članovi benda čak su dobili i ključ grada Beograda, koji su, doduše, ubrzo i izgubili. Bend je zatim na Egzitu bio izglasan za najbolji bend koji je ikad svirao na festivalu, zbog čega je nastupio i drugi put. Zato će ove godine popularni britanski sastav nastupiti u Srbiji na sopstvenom Festivalu “Warrior’s Dance”.

Ovo je inače treći njihov festival, a nakon uspeha sa prvim “Warrior’s Dance” u Tokiju 2009. godine i fenomenalnom britanskom verzijom festivala, na kome je bilo 65.000 posetilaca, ovoga puta spektakl stiže u Beograd.

Na Kalemegdanu će biti postavljena tri stejdža: “Warriors”, “Take me to the hospital” i “Invaiders must die”. Pored „Prodidžija“, koji sprema specijalan nastup za srpsku prestonicu, dolazi i Skrileks iz Kalifornije, koji sa svoje 24 godine već ima tri nagrade Gremi, a zaslužan je za komercijalizaciju dabstepa.

Njima će se na festivalu pridružiti popularni britanski dvojac “Chase&Status”, koji će nasupiti sa em-si Rejdžom, a poznati su po saradnji sa zvezdama kao što su Rijana, Plan B, SiLo Grin i drugi.

Na festivalu će nastupiti i kralj dabstepa Kaspa, jedan od najuticajnijih di-džejeva i producenata na dabstep sceni, koji je nastupao na velikim festivalima poput “Glastonberija”, a poznat je i publici sa Egzita.

 

 

 "Prodigy" kompletirali listu izvođača za festival u Beogradu

"Prodigy" kompletirali listu izvođača za festival u Beogradu

 

 

Pre samog nastupa sastava “Prodidži“, publiku će zagrejati di-džej Zejn Lav sa Radija BBC, a u toku večeri predstaviće se Feed Me, debitant čiji je sve popularniji album izdala kuća “Mau5trap”.

Brojnim izvođačima iz inostranstva pridružiće se i domaći bendovi: “Eyesburn”, “Goblini”, “Ritam nereda”, “Lollobrigida”, “Dreddup”, “Hype” i mnogi drugi, a prateće sadržaje upotpuniće i laundž zona, VIP zona i fudlend.

Ulaznice će u pretprodaji koštati 2.990 dinara, dok će puna cena iznositi 3.990 dinara, a u prodaji će se naći i ulaznice za specijalnu VIP zonu po ceni od 4.990 dinara.

Sve vrste ulaznica se mogu kupiti u ograničenim kolicinama na prodajnim mestima Gigstixa, Eventima, na info-pultu šoping centra „Ušće“, biletarnici Beogradske arene, blagajni Doma sindikata, kao i putem internet stranica www.gigstix.com i www.eventim.rs.

 

Izvor:

Blic