Home

VESTI

Predstavljamo Nisville učesnike: Alexandre Cunha Quintet

No Comments Festival

Alexandre Cunha QuintetKvintet koji predvodi jedan od najboljih brazilskih bubnjara mlađe generacije Alexandre Cunha, predstaviće se na Nišvillu 2012 čak tri puta: 15. avgusta na River stage-u, a 16. avgusta, osim u glavnom programu nastupiće i u prepodnevnoj ceremoniji otvaranja na Matine stage-u kod TC Kalča.

Posvećenost bubnjevima koju je Alex pokazivao od detinjstva, inspirisala je njegovog oca da započne porodičnu manufakturu za izradu instrumenata koja je vremenom prerasla u jedan od cenjenijih brendova (koji nosi pravo porodično prezime) kada je reč o bubnjevima – Odery.

 

Sredinom devedestih Cunha je tokom boravka u Nemačkoj osim nastupa u najboljim klubovima razvijao svoj stil onterpretacije brazilske muzike. Po povratku u domovinu pokreće projekat Brazilian Duet (bubnjarski duet). Godine 2005. snimio je prvi album pod svojim imenom na kojem su učestvovali neki od najpoznatijih brazilskih muzičara, među kojima i Airto Moreira i Alegre Correa.

 

 

Alexandre Cunha Quintet
Alexandre Cunha Quintet

 

CD “Batepap”- miks tradicionalne brazilske muzike i džez roka ubrzo je ušao na top 10 listu poznate njujorške stanice  “Smoothjazzandmore”.  Na spisku velikih imena brazilske scene sa kojima je Cunha sarađivao je i slavni Eumir Deodato. Alexandre Cunha je sa svojim sastavima nastupao širom Evrope, Latinske Amerike i na Dalekom Istoku. Nastup njegovog benda na Jazz festivalu u Šangaju objevljen je na DVD-u “Live in Shangai”, a  dve godine kasnije izašao je i njegov treći album “Barulho Bravio”.

Članovi njegovog kvinteta su: Bruno Coppini (bas i vokal), Marcelo Valezi (flauta i saksofon), Ricardo Cren (klavijature) i Eduardo Gallian (gitara).