Home

VESTI

Poznata prva imena za The Garden Festival 2015

No Comments Festival

Poznata prva imena za The Garden Festival 2015The Garden Festival, predvodnik svih festivala elektronske muzike na hrvatskoj obali, vraća se iduće leto u svom 10. i poslednjem izdanju, i to od 1. – 8. jula 2015 na lokaciji The Garden Tisno.

  

Prva imena s lineupa su DJ Harvey, Seth Troxler, Joy Orbison, Ben UFO, Midland, Craig Richards, Greg Wilson, Crazy P live i Psychemagik, a još mnoštvo izvođača će biti objavljeno. Nasleđe će živeti i dalje s još više događaja koji će se smestiti na toj lokaciji, a The Garden Festival će završiti svoje sjajno putovanje spektakularnom proslavom i nastaviti raditi na poboljšanju svog doma koji je otvorio vrata mnogim festivalima.
 

Uz već poznatu činjenicu da je ovo 10. izdanje ujedno i poslednje izdanje The Garden Festivala iz stožera u Tisnom stižu vesti o prvim imenima koja će se naći na lineupu 2015. godine, na spektakulanom završnom partyju. Desetu obljetnicu festivala, koja će se proslaviti od 1. do 8. jula 2015. na lokaciji The Garden Tisno, obeležiće muzički vrhunac u prepoznatljivom stilu.

Festival koji je utabao put svim ostalim festivalima elektronske muzike na hrvatskoj obali još jednom nudi spoj odmora i festivalskog iskustva na prekrasnom Jadranskom moru. Ponosan na činjenicu da su oblikovali i inspirirali celu festivalsku scenu u Hrvatskoj, The Garden Festival odlazi u velikom stilu uz mnoštvo prijatelja i porodice koji su mu u tome pomogli, te na lokaciju The Garden Tisno dolaze neke muzičke ikone, a uskoro će još mnoštvo gostiju biti objavljeno.

Kako objašnjava jedan od osnivača festivala Nick Colgan, prva imena na lineupu predvodi DJ Harvey, kultna ličnost koju je The Garden Festival oduvek želeo dovesti u Tisno. “Pet godina smo pokušavali DJ Harveyja dovesti na festival, a sada dolazi u pravi trenutak, na naše poslednje Garden slavlje. On je neko koga izrazito poštujemo i znamo da utelovljuje ono što smo uvek želeli postići, a znamo da priprema i poseban set. Harvey preuzima Barbarella's na jednu celu noć zadnje večeri festivala i biće to jedini njegov set za nas. Sjajan način da odemo u punom sjaju, a da Electric Elephant festival počne odmah nakon što završimo.”

Dave Harvey iz  Futureboogie muzičke etikete, te jedan od bookera The Garden Festivala najavio je i druga imena: “S nama je i Seth Troxler koji je vrteo na festivalu pre nekoliko godina na staroj lokaciji kada je njegovo ime tek raslo. Trenutno je jedan od najvećih DJ-a na svetu, ali je i dalje prizemljen i usredotočen na dobre vibracije, pa će biti pravo zadovoljstvo ponovo mu poželeti dobrodošlicu na njegovom konačnom ustoličenju.”

Tu su i Joy Orbison, Ben UFO i Midland. Joy je takođe na popisu izvođača koje je festival već nekoliko godina želeo dovesti, a nakon njihovog ubojitog back to back seta za prošlo izdanje, vraćaju se Ben i Midland, dugogodišnji prijatelji festivala.

Craig Richards je ovog leta odvrteo odličan set u klubu Barbarella's, te označio jedan od vrhunaca The Garden Festivala. Muzički je uvek zanimljiv i eklektičan, te je zadnjih godina zaista rastao, stoga su ga organizatori opet pozvali, a za ovo izdanje spremaju nekog posebnog uz njega na lineupu. Za deseto izdanje festivala na lineupu će se naći Greg Wilson i Crazy P live, dvoje izvođača koji su od početka deo festivala koji ne bi bio isti bez njih, a vraćaju se i dečki  Psychemagik.

 

 Poznata prva imena za The Garden Festival 2015

Poznata prva imena za The Garden Festival 2015

 

 

Završno izdanje The Garden Festivala će doneti muziku na 4 pozornice, 8 klupskih večeri u  Barbarella's Discotheque i 20 zabava na brovima Argonaughty i Arbiana. Festival će biti I domaćin posebnog partyja u trajanju od 10 sati u Barbarella's, ali više detalja sledi uskoro.

Prekrasna oaza The Garden Tisno postala je jedna od najlepših festivalskih lokacija. Legendarne zabave na brodovima The Argonaughty i Arbiana koje plove po Jadranskom moru, ples pod zvezdama i suncem na glavnoj pozornici ili Beach stageu neposredno uz more, zabava uz pozornicu pored maslina, ili dočekivanje zore u Barbarella’s Discotheque su sve deo jedinstvenog, radosnog i čudesnog iskustva. Smeštaj na lokaciji, u luksuznim Shikar šatorima, u apartmanima ili vilama koje se protežu po festivalskoj lokaciji i mestu Tisno, su na raspolaganju uz mnoge restorane i barove. Dalmacija nudi mnoštvo zabave i pustolovine sa skrivenim plažama, istorijskim gradovima Zadar i Split I mnogim prekrasnim otocima koji pozivaju na istraživanje.

Iako je 2015. njegova poslednja godina,  nasledstvo The Garden Festivala će nastaviti živeti s nastavkom razvoja lokacije The Garden Tisno koja će u narednim godinama okupljati već postojeće, ali i nove festivale i događaje. Pratite šta se događa na www.watchthegardengrow.eu

Pogledajte atmosferu s devetog izdanja The Garden Festivala i spremite se za veliki prasak 2015. godine – www.youtube.com/watch?v=acMvnvJAKnk

Više informacija potražite na stranici www.thegardenfestival.eu