Home

VESTI

Počeo 9. Mikser festival

No Comments Festival

Počeo 9. Mikser festivalDeveto izdanje najvećeg regionalnog festivala kreativnosti otvoreno je sinoć u 20 časova svečanom ceremonijom na Square bini nastupom gudačkog orkestra „Lola Klasik“ na čelu sa umetničkim rukovodiocem Ljubišom Jovanovićem.

   

Nakon svečane ceremonije otvaranja počeo je besplatan koncert na River bini sastava “Sale i Sedlari” čiji osnivač Aleksandar Sedlar još jednom pokazao svoj raskošan talenat. Odmah nakon njega usledio je i koncert Marka Louisa, koji je uživo predstavio svoj drugi album koji nosi naziv “Beskraj”.
 

U Art Zoni svečano je otvorena regionalna multimedijalna izložba Black Box 2017: “Pad u budućnost”. Izložbu je otvorio Marko Lađušić član stručnog žirija i profesor na Fakultetu primenjenih umetnosti, koji je objasnio da ja kvalitet pristiglih radova izvanredan.

 

 

 Počeo 9. Mikser festival

Počeo 9. Mikser festival

 

 

Ambasador Holandske ambasade Henk van den Dool  i kreativna direktorka Mikser festivala Maja Lalić  svečano su otvorili “Holandski paviljon” koji predstavlja holandske umetnike, stručnjake, organizacije i projekte. U okviru Holandskog paviljona biće priređena izložba koja će predstaviti odabrane projekte, dok će njihovi predstavnici učestvovati na razgovorima u okviru ciklusa Gradovi za sve u Mikser Talk zoni i u okviru EDU zone.

 

Program Mikser Razgovori danas u 18:30 počinje debatom “Fabrike kulture” i tom prilikom Mikser festival posetiće Mateja Demšič, gradska pročelnica za kulturu iz Ljubljane, Igor Baković savetnik gradonačelnika za kulturu i znanosti Splita, Egbert Fransen direktor nezavisnog kulturnog centra Parhuis de Zwijger iz Amsterdama, francuski arhitektonski kolektiv Freaks Architecture iz Pariza, Andries Geerse iz Amsterdama, Marco Clausen iz Berlina i izraelski arhitekti Uri Reicher, Ronit Eisenbach i Lila Chitayat.

 

 

Počeo 9. Mikser festival

Počeo 9. Mikser festival

 

 

Svi obrazovni i izložbeni programi Mikser festivala su, kao I uvek BESPLATNI TOKOM ČITAVOG FESTIVALA. Dobrodošli ste da istražite izložbe dizajna, umetnosti, digitalnih tehnologija u magičnim silosima, slušate pametne Mikser i Nordeus razgovore, učestvujete u kreativnim I obrazovnim radionicama, dovedete klince da maštaju u Mikser Kids&Teen zoni, uživate u reci, pogledu, gigantskim projekcijama, druženju! Ulaznice postoje SAMO ZA VEČERNJI MUZIČKI PROGRAM NA RIVER BINI, i to tri od četiri festivalska dana (petak, subota i nedelja) dok su svi ostali muzički programi na festivalu, takođe besplatni.

 

 

Počeo 9. Mikser festival

Počeo 9. Mikser festival

 

 

Na River bini večeras nastupaju:

19:35h Avalanche Party
20:50h E-Play
22:15h Disciplin A Kitschme
23:50h Kišobran

II dan, 26.maj

Ulaz je besplatan za sve programe osim za muzički program na River stejdžu. Cena ulaznice pre ponoći iznosi 700 dinara, nakon ponoći 350 dinara a ulaznice po ovoj ceni možete nabaviti na svim prodajnim mestima GigS Tix-a. Na ulazu će karta za program pre ponoći iznositi 900 dinara, dok će za program posle ponoći iznositi 400 dinara. 

 

 

Počeo 9. Mikser festival

Počeo 9. Mikser festival

 

 

Kako doći do Mikser festivala?

 

Lokacija Žitomlin na kojoj se održava festival nalazi se na Dorćolu, Dunavski kej 46, Beograd
Od ugla ulice Kralja Petra i Cara Dušana spustite se Dubrovačkom do podvožnjaka.
Na izlasku iz podvožnjaka, skrenite desno kod Marine Dorćol i idite do kraja puta.

 
Glavni orijentir su crveno beli fabrički dimnjak i silosi.

Radno vreme Mikser festivala je:
Četvrtak 25. maj od 17- 01 čas
Petak 26. maj od 17- 04 časa
Subota 27. maj od 12h – 06 časova
Nedelja 28. maj od 12h – 01 čas