Home

VESTI

Počela “Turneja Univerzuma”

No Comments Festival

Depeche Mode krenuli na Turneju Univerzuma

Koncertom u Tel Avivu, Depeche Mode su sinoć i zvanično otvorili dugo očekivanu Turneju Univerzuma.
Eksluzivni koncert zagrevanja pred turneju, Depeche Mode su održali u sredu 6. maja u Luksemburgu pred 5.500 najvernijih fanova u maloj i do kraja ispunjenoj „Rockhal“ dvorani.

Bend je iskoristio ovu priliku da „izmeri puls“ fanovima i spremi se najveću turneju u svojoj skoro trodecenijskoj karijeri. Dejva, Martina i Fleča na bini su ponovo pratili bubnjar Christian Eigner i klavijaturista Peter Gordeno.

Najveriniji fanovi imali su priliku da prvi vide novu scenu na kojoj dominira gigantski LED ekran iza benda, a ispred kojeg se nalazi specijalna LED konstrukcija u obliku sfere. Vizuelni koncept turneje osmislio je priznati holandski umetnik Anton Corbijn koji sa bendom sarađuje od 1986. godine.
 
Nova Depeche Mode videografija odiše karakterističnim futurizmom i nadrealnim snimcima, dok sfera ostavlja potpuno nestvarne utiske poput dramatično uvećanog oka vrane koja se istovremeno pojavljuje na gigantskom LED ekranu dok sviraju „Walking In My Shoes“.

Jedna od najdužih zapamćenih set lista benda od čak 22 pesme prilično je iznenadila prisutne i fanovima širom planete ostaje da se nadaju da to nije bilo rezervisano samo za ovu priliku, jer je koncert trajao nešto više od dva sata!

{mgmediabot2}type=youtube|youtubeid=xm2n1JNeMc4|width=450|height=364{/mgmediabot2}

 

Depeche Mode će na turneji proći brojne dvorane, otvorene prostore i festivale, ali trajanje nastupa i set lista zavisiće isključivo od njih tokom cele turneje bez obzira na grad ili događaj na kojem nastupaju. Razlika među gradovima na turneji biće jedinstvena energija koju će razmenjivati sa publikom.

Na Ušću ih očekuje jedan od najmasovnijih koncerata na turneji i na poziv uz pesmu „Never Let Me Down Again“ upravo će publika dati svoj odgovor čuvenim prizorom kada svi mašu rukama kao jedan – Dave Gahan!

 

Depeche Mode - Sound od the Universe

 

 

Set lista iz Luksemburga:

1.    In Chains
2.    Wrong
3.    Hole to Feed
4.    Walking In My Shoes
5.    It's No Good
6.    A Question Of Time
7.    Precious
8.    Fly on the windscreen / Lie To Me
9.    Jezebel
10.    A Question of Lust
11.    Come Back
12.    Peace
13.    In Your Room
14.    I Feel You
15.    In Sympathy
16.    Enjoy The Silence
17.    Never Let Me Down Again

Bis 1:
18.    Stripped
19.    Master and Servant
20.    Strangelove

Bis 2:
21.    Personal Jesus
22.    Waiting for the Night (Bare Version)

 

 

{mgmediabot2}type=youtube|youtubeid=adT9Dy1qmFM|width=450|height=364{/mgmediabot2}