Home

VESTI

Planet Rock predstavlja “Muziku na struju”

No Comments Festival

Muziku na strujuU okviru selekcije Planet Rock, posvećene najuspešnijim filmskim ostvarenjima koja kao osnovnu temu neguju muziku, posetioci festivala biće u prilici da pogledaju dokumantarno ostvarenje reditelja Miloša Jovanovića o jednom od najznačajnih rok muzičara regiona, Momčilu Bajagiću – Bajagi.

Dokumentarni film “Muzika na struju” hronološki prati karijeru Momčila Bajagića – Bajage, jednog od najvećih rok autora sa područja bivše Jugoslavije. Film ujedno, prati nastanak i razvoj njegovog pratećeg benda “Instruktori”, sa kojim Bajaga radi već 25 godina.

 

“Muzika na struju” se sastoji od tri celine: vreme osamdesetih, vreme devedesetih i vreme 1. dekade 3. milenijuma. Po strukturi film čine dokumentarni snimci, inserti iz tv spotova, tv nastupa, koncerata, inserti iz filmova, potom izjave aktera samih događaja, i naposletku sećanja Bajage & Instruktora na vremena i događaje koji su obeležili njihovu karijeru.

 

 

 Dokumentarni film o Bajagi i "Instruktorima"

Dokumentarni film o Bajagi i "Instruktorima"

 

 

Najvažniji detalji njihove karijere su tretirani kao male priče koje imaju svoje kreatore, svedoke i dokaze. “Muzika na struju” kazuje i priču o nestanku jednog duhovnog prostora i pravljenju novih, u kojima poezija, muzika i poruke “Bajage & Instruktora” prelaze sve silom nametnute granice bez vize i pasoša i govore univerzalnim jezikom – jezikom ljubavi.

 

 

 

 

Izvor
Cinema City