Home

VESTI

PJ Harvey na INmusic festivalu!

No Comments Festival

PJ Harvey na INmusic festivalu!Impresivna PJ Harvey nastupiće na INmusic festivalu! Na novinarskoj konferenciji održanoj 8. januara 2016. godine u Vintage Industrial Baru INmusic festival najavio je još jednu sjajnu izvođačicu koja će nastupiti kao headliner INmusic festivala!

  

Na konferenciji su učestvovali Tina Puhalo Grladinović ispred Ožujskog piva, Dražen Božić u ime OTP banke Hrvatska, muzički kritičar Aleksandar Dragaš te Zoran Marić, direktor INmusic festivala.

  

Pre same najave headlinera, INmusic festival potvrdio je nastavak saradnje s dugogodišnjim partnerima Ožujskim pivom i OTP bankom.

 

Tina Puhalo Grladinović, voditeljka korporativnih komunikacija Zagrebačke pivare izrazila je zadovoljstvo radi nastavka saradnje s INmusic festivalom: "Veseli nas što kroz našu podršku pomažemo INmusic festival da iz svake godine postaje sve bolji i posećeniji, a još jednom koristim priliku da izrazim zadovoljstvo što se INmusic uspešno pozicionirao na svetsku kartu najpoznatijih muzičkih događanja što dokazuje sve veći broj posetioca svake godine, ali i impresivna muzička imena koja smo tokom godina na INmusicu imali prilike gledati i slušati."

OTP banka takođe nastavlja partnerstvo s INmusicom povodom čega je Dražen Božić, direktor sektora maloprodaje OTP banka Hrvatska izjavio: "Već treću godinu deo smo INmusic priče kao sponzor i partner festivala i veseli nas što se ta saradnja nastavlja i u drugoj deceniji ovog svetski poznatog festivala. I ove ćemo godine osigurati bezgotovinsko i beskontaktno plaćanje putem festivalskih kartica, naše MasterCard contactless prepaid kartice, ali i svih MasterCard kartica te time omogućiti  da posetioci što manje vremena provedu u redovima, a što više u uživanju u muzici i svim iskustvima koje INmusic pruža. Takođe, svima koji tek trebaju nabaviti svoje ulaznice i ove ćemo godine ponuditi mogućnost da ih uplate u svim poslovnicama OTP banke, na više od 100 lokacija širom Hrvatske."

U novu godinu organizatori INmusica ušli su s najavom novog headlinera za jedanaesto izdanje najdugovečnijeg, najcenjenijeg i najboljeg hrvatskog muzičkog festivala koji je prošle godine jubilarnim izdanjem proslavio deset godina postojanja. Muzički kritičar Aleksandar Dragaš istaknuo je da "kad se nakon prvih deset godina podvuče crta, nepobitno je da smo zahvaljujući INmusic festivalu u Zagrebu i Hrvatskoj imali prigodu videti i čuti uživo niz svetski relevantnih, aktualnih i  atraktivnih izvođača koje bismo teško ili nikako ovde uspeli videti i čuti na samostalnim  koncertima." Istaknuo je i kulturni značaj INmusica dodavši kako se na festivalu uz brojne poznate izvođače mogu videti i čuti kvalitetni mizičari manjeg komercijalnog dosega poput “perjanica afričke muzike koji nam dodatno šire vidike. Naime, INmusic festival nije samo fešta za omladinu ili trodnevni tulum na otvorenom nego i snažna poveznica ovdašnje publike s relevantnim svetskim koncertnim izvođačima što u konačnici sve više prepoznaje i publika iz bližih, ali i udaljenijih zemalja Europe", zaključio je Dragaš.

Direktor festivala, Zoran Marić, naglasio je činjenicu da je INmusic festival i najvažniji turistički događaj u kontinentalnoj Hrvatskoj o čemu jasno svedoče i ostvareni rezultati. "Zahvaljujući održavanju INmusica u Zagrebu u 2015. godini ukupno je ostvareno oko 40,000 noćenja, od čega je samo u festivalskom kampu ostvareno 10,000 noćenja. Festival je u tri dana održavanja posetilo oko 80,000 posetioca, a najznačajniji rast u posećenosti beleži se upravo kod međunarodne publike. Kamperi i posetioci iz 52 različite zemlje s festivala nose lepa sećanja na Zagreb i Hrvatsku te se zahvaljujući kvalitetu programa i povoljnim festivalskim ulaznicama rado vraćaju na INmusic festival. Turistička atraktivnost festivala u oštroj međunarodnoj konkurenciji otvara vrata za još bolje rezultate zbog čega je neophodna intenzivnija podrška festivalu od strane Grada Zagreba, Turističke zajednice Grada Zagreba i Hrvatske turističke zajednice, a čime bi se zajednički mogli iskoristiti puni turistički potencijali festivala. Konstanta proteklih deset festivalskih godina svakako je bila težnja INmusica da svakim svojim izdanjem bude sve bolji i kvalitetniji te da, uz zadržavanje interesa mnogobrojne verne publike, osvaja i nadolazeće generacije ljubitelja dobre muzike", zaključio je Marić.

 

 

 PJ Harvey na INmusic festivalu!

PJ Harvey na INmusic festivalu!

 

 

Kvalitet i međunarodnu relevantnost INmusica potvrđuju i brojne pohvale među kojima se ističu izjave stranih posetioca s iskustvima posećivanja mnogih svetskih festivala:

– "Bio sam ovde i prošle godine, tada sam obećao da ću se vratiti. Sve mi se sviđa. Ovo je skriveno blago. Tako je sve divno, a povoljno. Bio sam na brojnim svetskim festivalima, ali me ni jedan nije ovako razveselio." Alan Wilson (55), London: (Jutarnji list, 23.6.2015.)

– “Festival je sjajan, teško bih verovao u ovako visok nivo da nisam posetio INmusic. Nije skupo, dobro je organizirano, doista svaka čast.” Callum, Australija, (Večernji list, 24.6.2015.)

– “Mesto je zaista super, sve je zbilja fantastično organizirano. … Sigurno se vraćam, sledeći put kako bih posetio i obalu.” Henrik, Norveška (Večernji list, 24.6.2015.)

– "To je kao porodica. Dođeš na festival, prvo ne poznaš nikoga zatim se upoznaš s ljudima i sprijateljiš se. Ovo je mesto na koje se može doći i uživati i kampovati. Imate ostrva, imate festival, što drugo vam treba?" Jimmy Hurd, Washington, SAD

– "Ovo je najbolji festival na kojem sam do sada bila. Družimo se, plivamo. Apsolutno je sjajno ovde, a to je i bit festivala!“ Sian Sayce, Velika Britanija

– "Ovo je prekrasna lokacija, a organizaciju svi moramo pohvaliti. Izvrsno. Smeštaj, hrana i sam festival su sjajni“ – tvrdi Iwan. Iako se Englezi mogu pohvaliti bogatom festivalskom ponudom, Iwan je odlučan u nameri da se vraća u Zagreb. "Došli smo iz Manchestera. Kad pogledate, jeftinije nam je doći u Zagreb na INmusic, nego ostati u Engleskoj i ići na neki obližnji festival. Izračunao sam i čak uštedim novac. Osim toga, uvek ću radije otići u inostranstvo, nego ostati kod kuće – zaključio je veseli mladić, pun reči hvale za Hrvatsku, Zagreb, ali i ovaj festival." (večernji.hr, 23.6.2015.)

 

Impresivna PJ Harvey upisaće se u bogati INmusicov popis vrhunskih muzičara!

PJ Harvey neosporni je kulturni i muzički idol. Od samih početaka, PJ Harvey impresionirala je mnoge, a svakim novim uratkom njena karijera, ali i njen uticaj na kulturu i umetnost sve više dobijaju na snazi. Respektabilni muzički kritičari već su je nakon izdanog prvog albuma, 1992. godine, prozvali najboljom autorkom i najboljom izvođačicom. U proleće ove godine izlazi dugoočekivani deveti studijski album koji će, uz najveće hitove, na samom početku leta predstaviti i na INmusic festivalu! PJ Harvey konstantno pomiče granice oko sebe pri tome stvarajući neke od najmoćnijih i najemocionalnijih skladbi našeg vremena. Njena predanost kulturi vidi se i u kreativnom koketiranju s poezijom, arhitekturom i umetnošću. Autorske pesme donele su joj priznanja iz celoga sveta, kako od strane fanova tako i od strane kolega muzičara i muzičkih kritičara. Uz brojne nagrade, jedina je muzičara koja je osvojila čak dva prestižna "Mercury Music Prize" priznanja čime je uvrštena i u Guinnessovu knjigu rekorda. Sarađivala je s mnogo kvalitetnih muzičara uključujući Thoma Yorka, Josha Hommea iz Eagles of Death Metala i Queens of The Stone Age, Nicka Cavea, Björk te mnogih drugih.

Nakon sjajnog "Let England Shake", Harvey se vraća na scenu s dugoočekivanim novim albumom koji se snimao uživo pred publikom u Somerset Houseu u Londonu – sve upućuje na još jedno vrhunsko ostvarenje! Premijernim nastupom u Hrvatskoj, na INmusic festivalu, samo će potvrditi svoj status istinske umetnice i jedne od najboljih savremenih muzičara! 

Jedanaesti INmusic festival će uz PJ Harvey, uveličati Florence + The Machine, Yeasayer, Pat Thomas and Kwashibu Area Band i još mnogi drugi!

INmusic festival #11 održaće se od 20. do 22. juna 2016. godine na Jarunu u Zagrebu uz podršku Ožujskog piva kao powered by sponzora te OTP banke koja omogućava beskontaktno plaćanje na festivalu.

Ulaznice su dostupne putem službenog festivalskog web shopa, mogu se uplatiti u više od 100 poslovnica OTP banke Hrvatska te se mogu kupiti u Dirty Old Shopu u Zagrebu. Cena trodnevne festivalske ulaznice iznosi 299 kuna (+ troškovi transakcije) dok cena za sedmodnevni festivalski kamp iznosi 200 kuna (+ troškovi transakcije) i dostupna je samo putem službenog INmusicovog webshopa.

Sve dodatne informacije dostupne su na www.inmusicfestival.com te na INmusicovim društvenim mrežama.