Home

VESTI

Otvoren Mikser festival!

No Comments Festival

Otvoren Mikser festival!Specijalni gosti drugog dana festivala: Ričard van der Laken, UNICEF, Želimir Žilnik, Bora Dugić…
 
Osmi Mikser festival, najveća regionalna smotra kreativnosti i inovacija, započet je 8. juna konferencijom „Osetljivi grad“, otvaranjem izložbi „Black Box“, „Njen krug“ i „Mladi balkanski dizajneri: Novo analogno“, a svečano otvoren u večernjim časovima nastupom Mikser Big Benda u bašti Mikser house-a, a zatim i koncertom Elementala i Ramba Amadeusa u Depo magacinu i grupe ZAA i Mimi Mercedez na Ženijalnom stejdžu.
  

Drugi dan festivala, 9. jun, započeće jutarnjom kafe sesijom Friedrich Nauman fondacije: „Izbeglice i otvoreno društvo“ na koju će se nadovezati popodnevna debata, a nastavlja se predavanjima u okviru EDU zone Misker festivala u organizaciji istraživačke stanice Petnica, koja će u četvrtak ugostiti predstavnike UNICEF-a.

 

 

 Otvoren Mikser festival!

Otvoren Mikser festival! Bellastock

 

 

Na konferenciji „Osetljivi grad“ će 9. juna govoriti Gesina Rat (Nemačka), Alehandro Čejlet (Meksiko), timovi Bellastock iz Francuske i Basurama iz Španije, predstavnici UNHCRa iz Švedske, a o tome kako dizajn može da doprinese društvenom boljitku, govoriće Richard van der Laken iz Holandije, pokretač projekta „What Design Can Do“.

 

 

Otvoren Mikser festival!

Otvoren Mikser festival! Bora Dugic

 

 

Zaljubljenici u dizajn će u Balkan Design Expo zoni u Mikser House-u, 9. juna od 19 časova, na prezentacijama i koktelu moći da saznaju sve o brendovima Extraform i Folkk, dok će ljubitelji filma u Španskoj kući od 21.30 moći da pogledaju dokumentarni film “LogBook Serbistan” i da nakon projekcije učestvuju u razgovoru sa rediteljem Želimirom Žilnikom.

 

 

Otvoren Mikser festival!

Otvoren Mikser festival! Ivan Lalic

 

 

U Vučinoj kući (Karađorđeva 61) će u utorak 18 časova svečano biti otvorena izložba švedskog CoDesign studija “Telo i granica” koja preispituje ulogu novih evropskih granica, dok će najmlađi posetioci uživati u edukativnim i zabavnim sadržajima za decu i tinejdžere u prostorijama Fakulteta za diplomatiju i bezbednost (Travnička 2).

 

 

Otvoren Mikser festival!

Otvoren Mikser festival! TALKS osetljivi grad Photo by vice.com

 

 

Na ulicama Savamale posetioce očekuju brojni zabavni sadržaji i aktivacije, kao i neizbežni Mikser bazar koji će ponuditi pregršt kreativnih rukotvorina domaćih i regionalnih dizajnera i preduzetnika.

Drugog dana Mikser festivala na BalkanMala bini (Depo Magacin, Travnička 3) nastupa virtuoz Bora Dugić uz pratnju i mlada Danijela Veselinović, prva žena vođa trubačkog orkestra u Srbiji. Kocert je sedeći, a ulaznice su dostupne na prodajnim mestima Gigs Tixa.

 

 

Otvoren Mikser festival!

Otvoren Mikser festival! Želimir Žilnik

 

 

Pobednica Mikserovog i Maskomovog muzičkog konkursa, Kezz, nastupa od 20 časova na Ženijalnom stejdžu na uglu ulica Mostarske i Braće Krsmanović,  za njom slede finalisti konkursa In Absentians, a zatim, u čast damama nastupaju bosanski Billy Andol i Zoster, kao i novopazarski ansambl Gospođo, Bate! Svi koncerti na Ženijalnom stejdžu su besplatni.

 

www.festival.mikser.rs