Home

VESTI

Otvoren LIMIT Live Art festival 2011

No Comments Festival

Otvoren LIMIT Live Art festival 2011Sinoć je u Domu omladine Beograda, uz prisustvo brojnih zvanica iz sveta pozorišne umetnosti i kulture, otvoren prvi LIMIT – Live Art Festival.

Na otvaranju je izvedena predstava "Show your face" Betontanc & Umka.lv (Slovenija/Letonija), u režiji Matjaža Pograjca. Reč je o multidisciplinarnoj predstavi koja u sebi spaja muziku, ples, glumu i lutkarstvo.

 

Ulazeći u Dom omladine, publika je "prolazila" kroz video instalaciju "Sezona tišine", autora Daneta Komljena i Marka Salapure, koja je projektovana na fasadi zgrade.

 

 

LIMIT 2011 – Live art festival
LIMIT 2011 – Live art festival

 

Drugog dana LIMIT festivala, publiku u Domu omladine Beograda od 20h u Velikoj dvorani očekuje predstava "1973", Massimo Furlan kompanije. U pitanju je subjektivna rekonstrukcija jednog medijskog događaja – izbora za pesmu Evrovizije održanog u Luksemburgu, 1973. godine. Predstava je premijerno prikazana na Avinjonskom festivalu 2010. godine.

 

Takođe, sutra uveče od 22h do 04h, publika će po prvi put u našem gradu biti u prilici da prisustvuje "Noći performansa" – inovativnoj umetničkoj formi, koju Dom omladine realzuje u saradnji sa zagrebačkim festivalom Perforacije. Tokom jedne noći, ljubiteljima savremene umetnosti predstaviće se nizom peformansa više istaknutih umetnika iz Hrvatske i Srbije.

 

 

LIMIT 2011 – Live art festival
LIMIT 2011 – Live art festival

 

U nedelju, program LIMIT-a nastavlja se repriznim izvođenjem predstave "1973", kao i nastupima trupe BADco. iz Hrvatske, sa performansom "1 siromašan i jedna 0", ISTER teatra, koji će izvesti konceptualni art akt performans "Prva pomoć" po tekstu Damira Vijuka.