Home

VESTI

Ohridski Alarm Fest

No Comments Festival

Ohridski Alarm FestFestival “Alarm” u selu Ljubaništa na obali Ohridskog jezera, uz internacionalni muzički program na tri bine, obuhvatiće od 25. do 27. juna i pozorišne, filmske sadržaje, performanse, kao i umetničke i obrazovne radionice usmerene na promociju koncepta održivog razvoja, zdravog stila života i međusobne zavisnosti čoveka i prirode.

Posetioci, koji će moći i da kampuju u Ljubaništu, imaće priliku da čuju više muzičkih grupa, di-džejeva, neke demo bendove, da vide pozorišne predstave poput mjuzikla “Fist Full of Love” i kratke umetničke filmove, ali i da prate svetsko prvenstvo u fudbalu i učestvuju u sportskim turnirima i umetničkim kolonijama.

 

Kao jedini festival u Makedoniji koji se održava na otvorenom, “Alarm for the nature”, kako su istakli organizatori, pokušaće da ujedini ekološke pokrete, muziku, umetnost, obrazovne i studentske organizacije, nauku i tehnologiju, arhitekturu, mlade i stare, te vladine i nevladine organizacije u zajedničkoj akciji za očuvanje životne okoline.

 

 

Ohridski Alarm Fest
Ohridski Alarm Fest

Posetioci će moći da uče o reciklaži i obnovljivim izvorima energije, ekološki orijentisanim resursima, proizvodima i tehnologijama, o organskoj hrani i zdravom stilu života, kao i da se uključe u aktivnosti mnogih nevladinih organizacija jugoistočne Evrope koje se bave ovim pitanjima.

Oko sto učesnika potvrdilo je dolazak na festival, a organizatori očekuju da će ih biti trostruko više, uz napomenu da će program biti dobar, skroman i kvalitetan, ali bez svetski poznatih imena i MTV mašinerije.

Među učesnicima će biti “Superhiks”, “Dedicated For Life”, “Sethstat”, “Blla Blla Blla”, “High Control”, “SMUT”, “Bernays Propaganda”, “Zebra Tracks” (Grčka), “Archaic” (Grčka), “Mulder” (Holandija), “El Mundo & Satori” (Holandija), Daniel Sanchezz (Holandija), Beardy (Engleska), “The Long Walk” (USA), srpski bendovi “Blank File” i “Vibrator u rikverc” i mnogi drugi.

Sajt festivala je www.alarmzaprirodata.mk

 

 

 

 

 

 

Izvor:

SEEcult.org